Mérnöki munka

Az Air Products sokféle tervezési lehetőséget kínál a szakmai előmeneteli program (CDP) keretében. A tipikus mérnöki feladatokat lentebb ismertetjük.

Tervezőmérnök

Felelős a különböző műveleti csoportok által használt mechanikus berendezések kialakításáért, elemzéséért, műszaki jellemzőiért és hibaelhárításáért. A berendezés tipikus elemei a szelepek, csövek, nyomástároló tartályok, hőcserélők és csomagolt műveleti egységek. Az olyan különleges elemek, mint a keverőpanelek, égőfejek, élelmiszerfagyasztók és gázpalacktároló szekrények, szintén a tervezőmérnökök területéhez tartoznak.

Gépészmérnök

Érintett a kompresszorok, turbinák, szivattyúk és kibővített rendszerek, ideértve az olyan tartozékokat, mint a kenés és szigetelés rendszerei, hőcserélők, csövek, műszerek és vezérlőrendszerek tervezésében, alkalmazásában, kiválasztásában és hosszú távú üzemeltetésében.

Karbantartási mérnök

Sokféle támogatási szolgáltatást nyújt a termelési létesítményeknek. Felelős többek között az alábbiakért: megelőző karbantartási programok, hibaelhárítás, munkarendelési rendszerek, tervezés és ütemezés, kenési programok és munka-mintavételezés.

Gyártási és üzemeltetési mérnök

Részt vesz a gyártás és a gyár üzemeltetésének minden fázisában. A vegyészmérnökök és gépészmérnökök feladatai az Air Products karbantartási, folyamat-, gyártási, projektmérnöki és minőség-biztosítási funkciói között találhatók. Feladataik a vállalat központjában vagy a belföldi gyárakban találhatók.

Folyamatmérnök

Az optimális folyamat kialakításáért és létesítményeink fejlesztéséért felelős. Nem csak a termodinamikailag hatékony folyamat fejlesztését foglalja magában, hanem minden egyes berendezés gazdaságos kialakítását is. A folyamatmérnökök mérnöki alapelveket alkalmaznak a vegyianyag- és gázleválasztó üzemek tervezésekor, fejlesztésekor és működtetésekor, a speciális vegyi anyagok, a kriogenikus levegő-szétválasztás és a magas hőmérsékletű folyamatok széles körénél, a hidrogén és szén-monoxid előállításakor, illetve a speciális elektronikai gázok (ESG), a folyékony földgáz (LNG) és a szénhidrogének szétválasztási műveleteinél.

Folyamatirányítási mérnök: biztosítja, hogy az általunk épített gyártóüzemek felügyelhetők és irányíthatók legyenek az optimális hatékonyság érdekében. Méretétől és összetettségétől függően az üzem alkalmazhat egyszerű PLC-t (programozható logikai vezérlő) vagy kifinomultabb DCS-t (osztott vezérlőrendszer), amelyek mindegyikét konfigurálni kell a megfelelő irányítás elvégzéséhez és a kijelzési funkciók felügyeletéhez. Az olyan fejlett vezérlési alkalmazások, mint az MPC (model predictive control), szintén az ő felelősségük alá tartoznak.

Folyamatrendszerek mérnöke

Felelős a PID-k (folyamat- és műszerdiagramok) fejlesztéséért, amelyek pontosan meghatározzák a berendezések, szelepek, áramlásmérők, biztonsági eszközök stb. feladatait az új létesítményben. Emellett ő biztosítja, hogy minden beüzemelési, leállítási, valamint egyéb működési és karbantartási követelmény figyelembe legyen véve a létesítmény kialakításakor.

Termékfejlesztő mérnök

Felelős az új piacfejlesztés műszaki, gazdasági és üzleti szempontjaiért a koncepció kialakításától az üzleti alapokra helyezésen át egészen az ügyfél elfogadásáig. Részt vesz a berendezés kialakításában és tesztelésében, a folyamatfejlesztésben, gazdasági és piaci tanulmányokban, valamint az értékesítési és profit előrejelzések készítésében.

Gyártási mérnök

Felelős a gyártási folyamat felügyeletéért, hogy biztosítsa a megfelelő működést, valamint a nyersanyagok és az energia hatékony felhasználását. Munkájához tartozik a műszaki jellegű üzemeltetési problémák megoldása a gyártási költségek minimalizálása és a működési idő növelése érdekében.

Projektmérnök

Irányítja és koordinálja a különböző mérnöki csoportok és más részlegek munkáját a létesítmény tervezésében és építésében. Projektmérnökként Önnek egyaránt el kell tudni látni a mérnöki és az adminisztrátori feladatokat, fontos módszereket és számítógépes költségirányítást kell használnia, hogy a létesítményt vagy berendezést az aláírástól a beüzemelésig kísérje.

Projektfejlesztő mérnök

Felelős a tőkeköltség előirányzatáért és a jövedelmezőségi analízisért a nagyobb tőkebefektetések esetén. Részt vesz az egész projektciklusban, koordinálja az összes mérnöki információt az ügyfél számára készített első ajánlathoz, elkészíti a projekt részletes költségvetését, és irányítja a projekt költségeinek felhasználását a végső kivitelezéskor.

Kutatási és fejlesztési mérnök

Kutatási tevékenységek széles körét támogatja az alapvető programok széles körétől kezdve a piac által irányított alkalmazott K+F tevékenységekig. A vállalat jelentős erőforrásai elkötelezettek különböző területek iránt, mint a kriogenikus és nem kriogenikus gázleválasztási technológiák, szennyvízkezelés, folyékony földgáz feldolgozása, polimerek, ipari és speciális vegyi anyagok, valamint a környezetvédelem irányítása.

Biztonsági mérnök

Biztosítja, hogy a legmagasabb szintű technológiát alkalmazzuk, hogy maximális legyen a biztonság a laboratóriumokban és terepen egyaránt. A felelősségi területek közé tartozik adott projektek HazOp vizsgálatának vezetése, hibákat jelző diagram készítése a biztonságot veszélyeztető esetekhez, és események elemzése a kiváltó okok megismeréséhez.

Beüzemelési mérnök

Felelős az összes gyártóberendezés beüzemeléséért és üzembe helyezéséért. Megvizsgálja az összes berendezést, végrehajtja a készenléti vizsgálatokat, üzembe helyezi a berendezést és elvégzi az egész létesítmény teljesítményvizsgálatát.


Visszatérés a szakmai előmeneteli programhoz
Hiba történt, kérem javítsa a megjelölt mezőt.
To request a quote or for more information about Air Products, please fill out the form below, and an Air Products representative will contact you shortly.
Please use the form below to contact us.

Miben segíthetünk?

  1. Milyen megkeresés?

X

Az oldal sütiket használ, hogy információt tároljon az Ön számítógépén. Egy részük elengedhetetlen az oldal működéséhez, mások abban segítenek, hogy jobban megértsük felhasználóinkat. Az oldal használatával Ön hozzájárul a sütik elhelyezéséhez. Ha szeretne többet megtudni, olvassa el Jogi Közleményünket

Bezár