Biztonság és egészség

Nálunk az Air Products-nál a biztonság elsődleges szempont. Ez egyfajta erkölcsi kötelezettség, az alkalmazottaink felé támasztott felvételi követelmények egyike, valamint alapvető fontosságú azon célunk elérésében, hogy a lehető legbiztonságosabb és legnyereségesebb ipari gázzal foglalkozó vállalattá válhassunk.

A biztonság hozzátartozik cégünk kultúrájához. Mindannyiunk számára rendkívül fontos, és közös célunk, hogy a balesetek száma nullára csökkenjen. Évről évre arra törekszünk, hogy fokozatosan javítsunk telephelyeink biztonságán, ezáltal pedig kedvező feltételeket teremthessünk kollégáinknak és a közösségeknek, amelyekben tevékenykedünk. A 2020-as évre kitűzött új célunk, hogy az észlelt- és a munkaidő-kiesést okozó balesetek (lost time incident – LTI) mutatóinak segítségével mért biztonság tekintetében iparágvezetővé váljunk az ipari gázok piacán. Ez a cél segít bennünket, hogy továbbra is kiemelkedő teljesítményt nyújthassunk.

A biztonság terén elért fejlődésünk és teljesítményünk sok évnyi tapasztalaton, a globális irányelveken, illetve felelősségtudatot és vezetői képességeket megkövetelő rendszereken alapul. Cégünk a környezetvédelemmel és fenntarthatósággal kapcsolatos megközelítése a biztonság általunk lefektetett szilárd alapjain nyugszik.

Fenntarthatósági jelentés, 2017.
PDF letöltése (2,1 MB)

Nem történt
haláleset az alkalmazottak körében

16%-os
javulás az alkalmazottak észlelt baleseti mutatóját tekintve*

0,34
az alvállalkozói munkaidő-kiesést okozó balesetek mutatója*
0,2
az alkalmazotti munkaidő-kiesést okozó balesetek mutatója*

21%-os
csökkenés az alvállalkozói munkaidő-kiesést okozó balesetek terén

9%-os
csökkenés a megelőzhető gépjárműbalesetek terén
0,49
az alkalmazottak észlelt baleseti mutatója

17%-os
csökkenés az alkalmazotti munkaidő-kiesést okozó balesetek terén

7%-os
csökkenés a folyamatbiztonsági események terén

*200 000 ledolgozott munkaórára vetítve

 


Globális EH&S irányelvek

Alkalmazottaink kötelessége és egyben alkalmazásuk egyik feltétele a globális EH&S (környezet – egészség –biztonság) irányelveink tudomásul vétele és betartása. A környezetre, egészségre, biztonságra és fenntarthatóságra irányuló legnagyobb felelősség igazgatótanácsunkra hárul.

Környezeti, egészségi és biztonsági irányelvek

Iparágvezetők kívánunk lenni a környezetvédelmi, egészségvédelmi és biztonsági tevékenységünkkel, és a következő
alapelvek iránt kötelezzük el magunkat a tevékenységeink végzésében világszerte:  

 • Megfelelés az összes hatályos környezetvédelmi, egészségvédelmi, valamint biztonsági törvénynek és rendeletnek  
 • Egészségvédelmi és biztonsági teljesítményünk folyamatos fejlesztése; cél a zéró sérülés  
 • Tevékenységeink a környezetre gyakorolt hatásának folyamatos csökkentése  
 • Üzemegységeink megtervezése és üzemeltetése olyan módon, amely védi a környezetet, valamint az alkalmazottaink, az alvállalkozók és a lakosság egészségét és biztonságát
 • Olyan termékek kifejlesztése és gyártása, amelyek biztonságosan és fenntartható módon gyárthatók, forgalmazhatók, használhatók, újrahasznosíthatók vagy kidobhatók.  
 • A már létező és új EH&S kockázatok tudomásul vétele és kezelése a kockázatkezelési eljárásaink szerint történik  
 • Átlátható megbeszélés a környezetvédelmi, egészségvédelmi és biztonsági gyakorlatunkról és tevékenységünkről

2015-ben a munkavállalók biztonságával kapcsolatos teljesítményünk az alvállalkozók észlelt baleseti mutatójának kivételével minden kategóriában nőtt. Biztonsággal kapcsolatos teljesítményünk a következőket foglalja magában:

 • Nem történt haláleset az alkalmazottak körében
 • 15,5%-os csökkenés az alkalmazottak észlelt baleseteinek terén
 • 16,7%-os csökkenés az alkalmazottak munkaidő-kiesést okozó baleseteinek terén

A baleseti mutatókat illetően bekövetkezett csökkenés a biztonsági kérdés egy szisztematikus megközelítésének tulajdonítható. Ez magában foglalja az alapvető biztonsági eljárásunkat (Basic Safety Process – BSP) is, amelynek elsődleges célja, hogy a biztonsági tevékenységeink folyamatos kezelése által elejét vegye a baleseteknek. A BSP-t arra terveztük, hogy segítségével a biztonság megteremtésére tett erőfeszítéseink a szervezet minden egyes szintjén beépülhessenek, az alkalmazottak aktív bevonásával.

A BSP elemei

 • A biztonságra irányuló vezetés szemléltetése jól látható intézkedések segítségével  
 • A felelősségtudat előremozdítására szolgáló, érthetően megfogalmazott és értékelt biztonsági feladatkörök 
 • Megtervezett tevékenységek, amelyek által elérhetjük és fenntarthatjuk a biztonságos munkafeltételeket és munkahelyi viselkedést  
 • Az alvállalkozók felé állított követelmények a BSP-tevékenységekben való részvételhez  
 • A vészhelyzetekre való felkészültséggel kapcsolatos tevékenységek, amelyek segítenek az efféle helyzetekre adott reakciók gyakorlásában és tesztelésében  
 • Kulcsfontosságú folyamatmutatókra összpontosító teljesítménymérések, amelyek segítségével tudatában vagyunk, hogy a megfelelő helyen, megfelelő mértékű erőfeszítést fektetünk be, ezzel csökkentve a balesetek kockázatát

Hiba történt, kérem javítsa a megjelölt mezőt.
To request a quote or for more information about Air Products, please fill out the form below, and an Air Products representative will contact you shortly.
Please use the form below to contact us.

Miben segíthetünk?

 1. Milyen megkeresés?

Teljes biztonság filozófia

Teljes biztonság filozófiánk.

X

Az oldal sütiket használ, hogy információt tároljon az Ön számítógépén. Egy részük elengedhetetlen az oldal működéséhez, mások abban segítenek, hogy jobban megértsük felhasználóinkat. Az oldal használatával Ön hozzájárul a sütik elhelyezéséhez. Ha szeretne többet megtudni, olvassa el Jogi Közleményünket

Bezár