Önkéntes munka az alkalmazottak bevonásával

Cégünk elkötelezetten támogatja azokat a közösségeket, ahol kollégáink élnek és dolgoznak. Munkavállalóink – a nyugdíjasok szervezetének bevonásával – a vállalat minden szintjén időt és energiát nem sajnálva, a legjobb tudásuk szerint járulnak hozzá a közösségi szervezetek sikerének elősegítéséhez. 

Az érdekelt feleknek tájékoztatási terveket dolgozunk ki, melyek célja a kiemelt igények kielégítése és a pozitív kapcsolatok fenntartása a működésünk közelében lévő közösségekkel nemzetközi szinten. Ezek magukban foglalják a helyi vezetőkkel való találkozókat, a gyárlátogatásokat, a vészhelyzeti reagálási képzést, valamint az oktatási támogatást és a jótékonysági eseményeket. Munkatársaink is nagyon elkötelezettek a helyi közösségek iránt. 2019-ben az Air Products munkatársai és nyugdíjasai több száz közösségi programban vettek részt.

Az Air Products önkéntesei

Önkéntes munkatársaink egész évben segítik nonprofit szervezetek, főiskolák és közösségi csoportok működését. Többek között természettudományi, technológiai, mérnöki, matematikai (Science, Technology, Engineering and Math; STEM) stratégiai tervezési, informatikai, munkaerő fejlesztési területről szerzett kompetenciákkal segítik az ilyen közösségi szervezetek működését. Részvételünkkel népszerűsítjük a vállalatot a természettudományos, technológiai, mérnöki és matematikai érdeklődési körű fiatalok között és támogatjuk a jövőbeli karrierútjukat, hogy idevonzzuk a kiemelkedő tehetségeket.  

STEM csoportunk és önkénteseink különböző képzettségi szintű diákokat, munkavállalókat és közösségi tagokat céloznak meg.

LIN nagyköveti programunk

A fiatalabb hallgatók számára végzett STEM tevékenységünk középpontjában a LIN nagyköveti programunk áll. Ez a program kiváló módja annak, hogy a gáztermékekkel kapcsolatos ismereteket eljuttassuk közösségeinkhez. Kiképzett önkéntes csoportunk szívesen jár a helyi iskolákba, közösségi csoportokba és nonprofit szervezetekhez, hogy folyékony nitrogén felhasználásával különféle szórakoztató kísérleteken keresztül bemutassák a tudomány és a technika varázsát. A Covid-19 vírushelyzet miatt programunk jelenleg szünetel, de már alig várjuk, hogy visszahozzuk a programot az Egyesült Államok néhány pontjára, amikor ezt biztonságosan megtehetjük.

Air Products' LIN Ambassador Program demonstrates the magic of science and engineering through a variety of fun experiments using liquid nitrogen.

Az évek során önkéntes munkatársaink több ezer órát szántak értékes idejükből több ezer folyékony nitrogénes bemutató megtartására. A növekedés a program fontos része, 1996-ban a LIN nagykövet programot Európában is bevezették, ahol évente több mint 100 000 ember vesz részt STEM tevékenységeinkben a helyi közösségekben. Nagyköveteink nagy volumenű STEM események lebonyolításában segédkeztek, ilyen volt például két Big Bang Fair rendezvény, melyeken 15 000 látogató vett részt . A résztvevő hallgatók egy LIN bemutatót láthatnak, ahol elemzik az élelmiszer-csomagolásban lévő gázokat és a hegesztő szimulátor segítségével megismerik a hegesztést. Támogattunk két további kiállítást is, melyeken 95 000 ember vett részt. 2018-ban a LIN nagyköveti programot elismerték az Egyesült Királyságban a Manufacturing Champion Awards-on.

A LIN nagykövet program 2013 óta aktív Kínában. A programban több mint 50 iskolából vesz részt 3000 diák és tanár Pekingben, Tianjinban, Sanghaiban, Kantonban, Tungkuanban, Tangsanban és Nankingban. A nagykövetek alapcsapata a vállalat ázsiai technológiai központ doktori fokozattal rendelkező szakértőiből áll, akik nagy szaktudással végzik a LIN kísérleteket. A programon bemutatott kísérleteket a hallgatók életkorához és a közösség igényeihez igazítják, önkénteseink pedig garantálják a biztonságot. 2018-ban a programot elindították Közép- és Nyugat-Kínában is.