Munkavállalói egészség és wellness

Az Air Products elkötelezett az olyan környezetek és vezetési magatartás kialakítása mellett, melyek garantálják munkatársaink egészségét, biztonságát és jó közérzetét.

Egészségügyi szakemberekből álló egészségügyi és wellness csapatunk szorosan együttműködik HR részlegünkkel és EHS szervezeteinkkel annak biztosítása érdekében, hogy globális irányelveink megfeleljenek – többet között a vér által hordozott kórokozókkal, az orvosi dokumentumok kezelésével, a vészhelyzeti intézkedési tervekkel, a tűzoltósággal és a zárt térbe való belépés biztosításával kapcsolatos – kormányzati előírásoknak. Szakembereink utazások során is biztosítanak orvosi ellátást, hogy segítsék a külföldre utazó alkalmazottakat és családtagjaikat, valamint együttműködnek a Global Security-vel, hogy az utazókat a legfrissebb és legrelevánsabb információk alapján tájékoztassák. 

Globális egészségügyi és wellness csapatunk aktívan együttműködik válságkezelő csapatainkkal, hogy megvédjük és támogassuk alkalmazottainkat és létesítményeinket a COVID-19 járvány idején.

Air Products employees are encouraged to participate in fitness and exercise programs.

Az alkalmazottak egészségét és feltöltődését különféle kezdeményezésekkel segítjük:

Kijelölt helyszíni klinikák: Az elmaradott orvosi infrastruktúrával rendelkező helyszíneken igény esetén orvosi csapatunk az építőipari és az operatív csapatokkal együttműködve testreszabott orvosi rendelőintézeteket alakít ki.

Egészségügyi vizsgálatok és kampányok: Egészségügyi veszélyértékelést dolgozunk ki minden létesítményünkben. Globális egészségügyi és wellness csapatunk vizsgálatokat és egészségügyi tanácsadást biztosít a munkavállalók számára, beleértve az Air Products járművezetői számára kialakított programot. Világszerte minden ősszel tudatosságnövelő kampányokat tartunk influenzával kapcsolatban és influenza elleni védőoltást is biztosítunk a munkavállalók számára.

Ergonomikus programok: Ergonomikus wellness és oktatási (Ergonomic Wellness and Education; EWE) programunk az egész világon elérhető az alkalmazottak számára, hogy proaktív módon kezeljék a mozgásszervi fájdalmakat. A program keretein belül mozgásszervi problémáikról hozzáértő egészségügyi szakemberekkel konzultálhatnak, akik kezelési módokat mutatnak be a gyógyulási folyamat felgyorsítása és a további problémák megelőzése érdekében. Kötelező irodai ergonómiai képzéseink és kockázatértékelési felméréseink során meghatározzuk a lehetséges ergonómiai problémákat.

Sportolási lehetőségek és programok: Az Air Products arra ösztönzi munkavállaóit, hogy aktívan vegyenek részt a fitnesz- és testedzési programokban. A vállalat emellett támogatja a fitnesz lehetőségeket, beleértve a kirándulásokat, a súlycsökkentő és egyéb egészségügyi programokat a havonta megrendezésre kerülő munkavédelmi találkozók keretein belül.

Egészségügyi és táplálkozási programok: Az egészséges életmódot támogató programokat népszerűsítjük a különböző munkavállalói csoportok számára munkahelyeken. A programok keretein belül az egészséges étrend kialakításával kapcsolatos tanácsokat adunk.

Mentálhigiénés szolgáltatások: Az Air Products rendelkezik munkatárs segítő programokkal (Employee Assistance Programs; EAP), melyek globálisan elérhetőek az alkalmazottak és családtagjaik számára, ráadásul sok szolgáltatás ezek közül ingyenes. Ezek a programok különféle magánéleti problémák kezelésében segítenek, mint például a kapcsolatokkal, a családdal, a pénzügyekkel, jogi kérdésekkel, a stresszel, munkahelyi konfliktusokkal és a szerhasználattal összefüggő nehézségek. Belső stresszkezelési tanfolyamokat biztosítunk, melyek fakultatívak, vagy egyes helyeken jogszabályi előírás által kötelezőek.