Vízvédelem

Az Air Products megfelelő vízellátás nélkül nem üzemeltetheti létesítményeit. Ez a valóság arra ösztönöz minket, hogy a víz jó felhasználói legyünk. A vizet elsősorban hűtésre használjuk a hidrogén gőz-metán reformáló (steam methane reforming; SMR) eljárással való előállítására, valamint gőzzel és vízzel látjuk el ügyfeleinket. A gőz a gőz-metán reformálás egyik mellékterméke és jelentős energiahatékonysága miatt környezetkímélőbb megoldást jelent a kazánokból előállított gőzhöz képest. Ezen felhasználások miatt vízfogyasztásunk szorosan kapcsolódik az energiafelhasználáshoz; ezért az energiahatékonyság javítása a vízfelhasználásra is pozitív hatással van.

Vizet használunk biztonsági rendszerekhez (pl. tűzoltáshoz) és tisztításhoz is. Jelentősen javítottuk vízfelhasználási hatékonyságunkat azáltal, hogy azonosítottuk azokat a létesítményeket, melyek egységnyi termelésnél több vizet igényeltek, mint a hasonló létesítmények, majd a nagyobb vízigényű létesítményeknél felméréseket végeztünk a megőrzési lehetőségek azonosítása érdekében és elvégeztük a megfelelő változtatásokat. Vízfelhasználásunkat tovább csökkentettük a korszerűbb hűtőtornyok működtetésével és a szürkevíz újrahasznosításával üzemeinkben. Léghűtést is alkalmazunk a vízfogyasztás csökkentése érdekében.

Ahol tudunk, újrahasznosított vizet használunk – különösen Kalifornia déli részén – az édesvíz-fogyasztás csökkentése érdekében. Ezt az újrahasznosítást az ipari szomszédokkal és a közös vállalkozásokkal való együttműködés tette lehetővé . Számításaink alapján az összes üzemünkben felhasznált vizünk 9%-a újrahasznosított forrásokból származott 2019-ben.

2016-ban az Air Products célul tűzte ki, hogy a vízfogyasztást indexált alapon 2020-ig 5%-kal csökkenti a 2015-ös kiindulási értékhez képest. Ezt a célt 2017-ben elértük és az elkövetkező években tovább javítottuk a vízfelhasználási hatékonyságot. 2019-ben további 7%-kal csökkentettük vízfelhasználásunkat, ami az alapév óta 26%-os teljes csökkentést jelent.

2019-re a vízfelhasználásunk abszolút alapon 15,8 milliárd gallonra csökkent a fokozott víz-újrahasznosítás miatt.

Water Consumed