logo Go to Home Page

Kriogén hűtés

A szupravezető mágnesek, valamint a szupravezető mikrohullámú és rádiófrekvenciás üregek elengedhetetlen elemei a töltött és részecskefizikai gyorsítóknak a mag- és részecskefizikában, valamint a nagy energiájú ütközéssugár-gyorsítókban, amelyek szupravezetőkkel folyékony héliummal vannak hűtve. Pontosabban, a nagy részecsketároló gyűrűkben lévő mágneseket jelentős mennyiségű hélium alkalmazásával hűtik.

Az olyan rendszerekben, mint a jelentős méretű rádiófrekvenciás vagy mikrohullámú rezonátorok, a folyékony hélium a szupravezető rendszert egyenletes hőmérsékleten tartja, amely kritikus a működés szempontjából. A speciális részecske-érzékelők héliummal hűtik a gyorsító célpontjait alacsony hőmérsékletre.

A folyékony hélium lehűti a szerkezeti kémia során használt magmágneses rezonancia (NMR) számára szükséges szupravezető mágneseket. A héliumot különféle elektromos transzport, mágneses, termikus és spektroszkópiai vizsgálatokhoz használt minták hűtésére is használják.

Az asztronómia és az asztrofizika a folyékony héliumtól függ, hogy az infravörös és egyéb detektorokat nagyon alacsony hőmérsékletre hűti-e a mechanikai és elektromos zaj csökkentése és a gyenge jelek tanulmányozása érdekében.

Az asztrofizika, ideértve a sötét anyagot is, a héliumra támaszkodik a detektorok hűtésére.

A hélium mint kriogén anyag a laboratóriumokban alacsony hőmérsékletet biztosít a méréshez, a szupravezető mágnesek vagy a hűtési detektorok hűtése az üzemi hőmérséklet eléréséhez vagy a zaj csökkentéséhez.

Töltse le a biztonságos és megbízható héliumellátási prospektust

Miért az Air Products a világ vezető héliumszállítója

  • Úttörő szerepet játszik a hélium kitermelésével, előállításával, forgalmazásával és tárolásával kapcsolatos technológiák közül, amelyek még ma is használatosak
  • A világ legváltozatosabb héliumforrás-keveréke (LNG, metán és CO)
  • Globális terjesztési hálózat, amely a legjobban teljesítő tárolótartályokat használja
  • A hélium szakértői világszínvonalú szolgáltatást és segítséget nyújtanak a minőség iránti elkötelezettség mellett
  • Ipar által elismert biztonsági rekord

Questions? We've got answers.

Contact Us

Efficient Distribution and Storage for Reliable Backup

With a global network of storage and transfill facilities for refined liquid helium, Air Products can deliver the support and service that all customers require.

Our Gardner Cryogenics business is the recognized market leader in the manufacture of helium distribution and storage equipment. Gardner’s state-of-the art shipping containers, tankers, and stationary storage tanks provide the highest performance with the lowest heat leak and longest hold times available. This means liquid containers arrive with as much helium as is technically possible, whether the journey was right down the road or across many oceans.