logo Go to Home Page

Szén-dioxid (CO₂)

Szakértelem, biztonság és a minőség, ezekre számíthat tőlünk

A szén-dioxidot (CO₂) kriogén közegként használják a hő eltávolítására, a termékek és az eljárások hőmérsékletének egyidejű gazdaságos és pontos szabályozására az élelmiszerek hűtésénél és fagyasztásánál, valamint a minőség és az eltarthatóság növelésére módosított légköri csomagolások (MAP) esetén. A CO₂-t az alkoholos és alkoholmentes italgyártásban is használják a stabil íz és szénsavtartalom elérésére, valamint a palackozás és a töltés hatékonyságának optimalizálására. A CO₂ hatékony megoldás az üvegházakban a növekedés elősegítésére és a terméskárok csökkentésére, valamint biztonságosabb és gazdaságosabb alternatívája lehet a savaknak és a vegyi anyagoknak a cellulóz- és papírgyártásban, egyéb ipari tevékenységekben és a települési víztisztító üzemek vízkezelési alkalmazásaiban is. A szén-dioxidot általában védőgázként is használják hegesztési és fémipari folyamatokhoz.

Az Air Products CO₂ rendszerei segítenek a termelés irányításában, amikor csúcsterhelés alatti igényekkel néz szembe, amikor rugalmasságra van szükség ahhoz, hogy működését a változó kapacitásokhoz vagy a környezetvédelmi követelményekhez igazítsa és amikor következetességre és minőségre van szükség az ügyfelek szabványainak való megfeleléshez.

Az Air Products szén-dioxid gyárai és (teherautókkal és vasúttal történő) szállítási hálózata lehetővé teszik a biztonságos ellátási lánc kiépítését, ahol megbízhatóan állítunk elő és szállítunk termékeket, megfelelve a különböző minőségi előírásoknak.

​Reliable CO₂ Supply Closer Than You Think

  • Robust network of production plants and distribution capabilities
  • Excellent record of meeting on-time needs
  • Industry leader in safety
  • Technical support when you need it
  • World-class customer service

Minőségbiztosítási előírások

Az Air Products megfelel az élelmiszerbiztonsági és a vízminőségre vonatkozó előírások legmagasabb követelményeinek

Biztonságos szállítmány biztonságosan szállítva

A nagyméretű üzem és jól működő disztribúciós hálózat kiépítésével, valamint az iparág vezető biztonsági előírásainak betartásával az Air Products termékei folyamatos lendületben tartja vállalkozását

Ipari alkalmazások és szakértelem

Hagyja, hogy alkalmazás mérnökeink együtt dolgozhassanak Önnel, hogy feltérképezzék az Ön igényeit és az optimális CO₂ megoldást biztosítsák

Működési hatékonyság

Az Air Products kezeli a gázkészletét, időben és megfelelő mennyiségben szállít, az Ön termelési igényeinek megfelelően

CO₂ beszállítót keres vagy segítségre van szüksége?

FORDULJON MÉG MA SZAKEMBERÜNKHÖZ!

Kérdezze meg a szakértőnket

"Miért használják a CO₂-t italadagolóban és sörben?"

Gázkeverék használata lagerek, stoutok és almaborok csapolásánál krémesebb, tartósabb habot biztosít és általában javítja a sör megjelenését. Csökkenti a túlhabzást és gyorsabb adagolást tesz lehetővé.

Az ital típusától függően más-más gázkeverékekre lesz szüksége:

  • Prémium stoutok és sörök: 30% szén-dioxid nitrogénben
  • Ales és lagerek: 50% szén-dioxid nitrogénben
  • Világos, erősen szénsavas prémium lagerek és almaborok: 60% szén-dioxid nitrogénben

Tudjon meg többet a Italkimérés és sörgáz megoldások.

Supply Options

Air Products can help you determine the most economical supply option for your particular application and geographic location. Industrial gases are typically provided in gaseous and liquid form through a variety of supply systems.

Palackok

A hagyományos megoldás kis volumenű gázellátáshoz. A palackokat különböző kiszerelésben (10 és 50 liter között), nyomással és gáztisztasággal ajánljuk a gázok és gázkeverékek széles skálájához. Válasszon a hagyományos palackok vagy a beépített szabályozós innovatív Integra® palackjaink közül

Cseppfolyós ellátás

Teherautóval szállítjuk, és az Ön telephelyén folyadékként tároljuk kriogén tartályokban vagy gázként nagynyomású csövekben az Ön térfogata, kívánt nyomása, tisztasági szintje, áramlási sebessége és működési mintája alapján.

Pipeline Supply

Located in major industrial locations around the world, pipelines offer customers with large product demands a range of benefits, including reliable, safe and flexible supply in a cost-effective way.

SDS Library

Our Safety Data Sheet (SDS) library allows you to search and find the SDS you need--in the language you select.

SDS Library

ERŐFORRÁSKÖZPONT