1940

Leonard Parker Pool a középszintű oxigénfelhasználó igényeinek kielégítésére alapította cégét. Bár ötlete, hogy a meglévő technológiát újszerű marketing koncepcióval ötvözi, zseniális volt, azonnali megrendelések nem érkeztek. Csalódottan, de továbbra is határozottan, Pool megragadta az alkalmat, és oxigéngenerátorokat árusított a katonai erőfeszítések támogatására a második világháború alatt.

Leonard Parker Pool founded Air Products in 1940.

Leonard Parker Pool 1940-ben, a michigani Detroitban megalapítja az Air Products-ot egy egyszerű, de forradalmi ötletet alapul véve: az ipari gázok előállításának és értékesítésének „helyszíni” koncepcióját.

Grede foundries, Milwaukee, WI plant, 1947. An R-750 generator

Az Air Products 1941-ben egy kis detroiti acélgyártó cégnek adja bérbe első oxigéngenerátorát. A képen: Grede öntödei üzem, Milwaukee, Wisconsin. Egy R-750 generátor, jellemző negyvenes és ötvenes években értékesített és bérelt generátor.

First and Second Aircraft Repair Units

A második világháború során a vállalat a mobil generátorok tervezésére és gyártására összpontosított, hogy oxigént termeljenek a katonaság számára a nagy terep feletti magasságú repüléshez. A képen: 1. és 2. repülőgép-javító egységek; kettő azon legénységek közül, amelyeket az Air Products képzett a mobil oxigénfejlesztők üzemeltetésére és karbantartására.

Oxygen generators under construction at Chattanooga, TN 1954

1944-ben az Air Products a Tennessee állam-beli Chattanoogába költözik, és 240 oxigéngenerátort állít elő egyrészt a fegyveres erők számára, másrészt „kölcsön-kölcsönzésre" a külföldi szövetségesek számára. A képen: Chattanoogában épülő mobil és álló oxigéngenerátorok.

Emmaus, Pennsylvania, Plant 1

A háború után a vállalat a kereskedelmi piacokra fókuszál azáltal, hogy Allentown közelében, Pennsylvania Lehigh-völgyében kezd tevékenykedni. A képen: Emmaus, Pennsylvania, 1. üzem.

Line Drawing of Weirton tonnage plant, 1951

1945-ben az Air Products szerződést kötött a nyugat-virginiai Weirton Steel Company-val három generátor bérbeadására, amelyek napi hat tonna oxigént termelnek. A képen: Weirton tonnás üzem rajza.

1950

A háború utáni években a bőséges oxigén átalakította a gázipart. A vállalat alapítója, Leonard Parker Pool elhatározta, hogy felveszi a versenyt a "tonnás" gázpiacon, és e terve ugyanolyan ötletesnek bizonyult, mint a helyszíni koncepciója. A folyékony hidrogén, amely akkor még laboratóriumi furcsaságnak számított, az évtized későbbi éveiben keresett termékké vált, és új lehetőséget kínált a vállalat számára.

4, 75 ton-per-day plants at Santa Susana, CA, 1957

Amerika feltörekvő rakéta- és űrprogramjának támogatására az Air Products olyan üzemeket épít, amelyek képesek több tonnányi mennyiségű folyékony oxigén és nitrogén előállítására. A képen: A Santa Susana üzem, négy, napi 75 tonnát termelő oxigéngenerátorral. Ez volt, ahogy Leonard Pool mondta az alkalmazottainak „a legnagyobb szerződés [a vállalat] történetében”.

Air Force liquid hydrogen tonnage plants at West Palm Beach, FL,

A Sputnik 1957-es elindításával az Air Products megnyerte a versenyt egy új rakéta-hajtóanyag - a folyékony hidrogén - gyártására a légierő, majd a NASA számára a legendás "három medve" üzemben. A képen: A légierő tonnás folyékony hidrogén-létesítményének légi felvétele a floridai West Palm Beach-en. Medve papa az előtérben, míg Medve Mama és a tároló tartályok a távolban láthatók.

Spencer Chemical 200-ton-per-day oxygen-nitrogen plant, Vicksburg, MS, January, 1953

Bevezetésre kerül a "piggy-backing" néven ismert marketingkoncepció - extra gáz cseppfolyósítási kapacitás kiépítése a helyszíni üzemekben. A képen: Spencer Chemical napi 200 tonna oxigén-nitrogén gyártó üzem, Vicksburg, Mississippi, USA

Members of the board of directors

1957-ben az Air Products belép az ipari gázok nemzetközi piacára az Air Products (Nagy-Britannia), Ltd. révén, amely a Butterley Company-val közös vállalkozás. A képen: Az igazgatóság tagjai elhagyják a New Maidenben található Coombe House-ot, amely az APL brit irodája

1960

A vállalat számos terméke, beleértve az oxigént és a hidrogént, kémiai építőelemekként funkcionálnak. Az Air Products kihasználta az alkalmat, és a folyamat közbenső vegyi anyagok széles skáláját kezdte gyártani. Másrészt a mérnöki kiválóság új lehetőséget teremtett a héliumgyártás területén, ami világszintű gyártási és ellátási vezető pozícióhoz juttatott minket.

Pool with successor Ed Donley

1960-ban a vállalat alapítója, Leonard Parker Pool szerepel a Business Week címlapján. A képen: Pool az utódjával, Ed Edley-vel.

Calvert City

1961-ben az Air Products megkezdte a vegyi anyagok gyártását egy közös vállalkozás révén, amely finomítói melléktermékeket oxo-alkoholokká alakított, lágyítók gyártásához. A képen: az Air Products Calvert City (Kentucky) üzeme, ahol ipari és speciális vegyi anyagok széles választékát gyártják, beleértve a víz alapú emulziós polimereket és a felületaktív anyagokat.

The Houdry Laboratory in Linwood, PA

1962-ben a vállalat felvásárolja a Houdry Process Company-t és leányvállalatát, a Catalytic Construction Company-t. A képen: A Houdry laboratórium a pennsylvaniai Linwoodban.

New York Stock Exchange

Az Air Products részvényeit először 1962-ben jegyezték a New York-i tőzsdén, mivel eladásai akkor már meghaladták a 100 millió USD-t.

Kempton Park, South Africa

A 60-as évek közepén a vállalat kiterjesztette globális jelenlétét leányvállalatain keresztül Belgiumban, Nyugat-Németországban és Dél-Afrikában. A képen: Kempton Park, Dél-Afrika.

Pensacola

A vállalat vegyipari pozíciója kibővült a floridai Pensacolában található Escambia Chemical Corporation amerikai vállalat 1969-es felvásárlásával. A képen: Pensacola, Florida.

Liberal, Kansas

Az Air Products folyamatokat fejleszt ki a hélium földgázból történő kinyerésére, valamint a földgáz hőcserélő segítségével történő cseppfolyósítására is. A képen: Liberal, Kansas.

1970

Ugyan a vállalat legkorábbi sikerei az oxigénellátáson alapultak, a nitrogén-alkalmazások jelentősége jelentősen megnőtt. A vállalat emellett a vegyi anyagokba is komolyabban befektetett, így belépve az elektronikai iparba is. 1978-ra az Air Products a Fortune 500 lista egyik vállalatává vált, hála az 1 milliárd USD-s bevételének.

Flexbond

Az üzlet a 70-es években tovább bővült az Airco, Inc. vegyi és műanyag üzletágának megvásárlásával. Az elkövetkező 40 évben a polimer emulzió üzletág az Egyesült Államok piacvezetőjévé vált, és közel 1 milliárd USD bevételt hozott. A képen: Airco termékirodalom.

Cryo-Quick unit freezing McDonald's hamburger patties, 1973

A korai Cryo-Quick élelmiszer-fagyasztó egységek forradalmasították az amerikai éttermi ipart, lehetővé téve a központosított élelmiszer-feldolgozást az egységesség biztosítása érdekében. A képen: Hamburger pogácsák fagyasztása a McDonald’s-nál.

Space shuttle launch

Az Air Products 12 éves intervallumú, 287 millió USD-s szerződést köt a NASA-val folyékony hidrogén szállítására az Egyesült Államok új űrsikló programjához.

Fortune 500

A Vállalat 1 milliárt USD-re becsülhető értékesítéseinek hála szerepel a Fortune 500 listán.

1980

Az évtized során a vállalat stratégiai részvénypozícióival tovább növelte globális szerepét, és megerősítette vegyi és elektronikai üzletágát. Ugyancsak belépett a környezeti és energiapiaci diverzifikáció második szakaszába, elsősorban a kapcsolt energiatermelés, a szemét-gőz és a füstgáz kéntelenítés feltörekvő, magas hőmérsékleten operáló technológiáira összpontosítva, valamint vezető szerepet szerezve a finomítói hidrogénellátás területén is.

San Fu Taiwan

Az Air Products stratégiai globális terjeszkedésbe kezd azáltal, hogy kisebbségi pozíciókat foglal el Koreában, Japánban, Malajziában, Hongkongban, Kínában, Thaiföldön, Tajvanban és Mexikóban található ipari gázipari vállalatoknál. A képen: Air Products San Fu Tajpejben, Tajvanban.

Japan

Az Air Products jelentősen kibővíti a vállalat új epoxi-kikeményítő szerek üzletágát, és gyártani kezd Európában is. A képen: Epoxigyártó üzem Iseharában, Japánban.

Stearns-Roger Corporation

Az Air Products felvásárolta a Stearns-Roger Corporation-t, az Egyesült Államok vezető mérnöki és építőipari szolgáltató vállalatát, amelynek székhelye a coloradói Denverben található. A képen: Stearns-Roger Corporation.

Stockton

A 80-as évek közepén a vállalat környezetvédelmi és energetikai rendszerekkel foglalkozó üzletágat alakított ki, amelynek középpontjában az energiatermelés, a légszennyezés csökkentése és a szilárd hulladékból történő energia-visszanyerés állt. A képen: Stockton, Kalifornia, USA kapcsolt energiatermelő létesítmény.

Megasys Technician

A piacon elsőként kínált MEGASYS® Total Gas Management Services olyan ügyfelek számára lett kifejlesztve, akik nemcsak ömlesztett és speciális gázra vágynak. A MEGASYS® szolgáltatások segítenek jobban megismerni ügyfeleink folyamatait és a technológiai ütemterveit. A képen: Az Air Products munkatársa egy MEGASYS® telephelyünk egyik gázszekrényét figyeli.

Schumacher

A vállalat megszerzi a J.C-t A Schumacher Company, a félvezetőkhöz szükséges nagy tisztaságú vegyi anyagok szállítója, ami megerősíti helyzetét az elektronikus anyagok piacán.

Hydrogen production facility in Port Arthur, Texas, U.S.

Az új levegő tisztaságra vonatkozó előírások, a magas kéntartalmú nyersolajok fokozott használata és a közlekedési üzemanyagok iránti nagyobb igény miatt a vállalat a KTI-vel (ma Technip) közös vállalkozást hoz létre, melynek célja az olajfinomítók számára hidrogén-feldolgozó berendezések gyártása, aminek következtében a finomító hidrogén vezető szállítójává válhat. A képen: Hidrogéntermelő létesítményünk a texasi Port Arthurban, Amerikában

1990

A globális terjeszkedés folytatódott, csakúgy, mint a vállalat elkötelezettsége az elektronikai ipar iránt. Az amerikai kormánnyal folytatott korábbi fejlesztési munka olyan osztalékkal járt, amely hozzájárult a vállalat elektronikai üzletágának világszintű vezetői pozícióba jutásához.

Carburos plant, Tres Cantos (Madrid).

Az 1990-es években az Air Products 49 százalékos részesedést szerzett az olaszországi Sapio-ban, és sikeresen zárta a spanyolországi Carburos Metálicos és a koreai Korea Industrial Gas felvásárlását. A képen: Carburos üzem, Tres Cantos (Madrid).

Hsinchu-Taiwan

Ázsiában a vállalat a japán Daido Hoxan és Showa Denko vállalatokkal karöltve alapít közös vállalkozásokat a növekvő elektronikai ipar kiszolgálása érdekében.

Air Products Asia Employees

Az Air Products új vállalatot alapít Szingapúrban, közös vállalkozást hoz létre Indonéziában, és új létesítményeket nyit a japán Tsukubában, azzal a céllal, hogy termékeket szállítson az ázsiai félvezetői piacra.

Hometown

A nitrogén-trifluorid - az eredetileg az 1960-as években lézerfegyverekhez kifejlesztett anyag - a félvezetőipar kiemelkedő kamratisztító anyagává válik. Az Air Products világszerte vezető szerepet tölt be ezen anyag gyártásában. A képen: Nitrogén-trifluorid-gyártó üzemünk Hometownban, Pennsylvania, USA

Membrane fibers manufactured at our Permea facility

A vállalat felvásárolja a Permea, Inc.-t, amely a membrán- és adszorpciós gázelválasztó rendszerek egyik piacvezető figurája. A képen: A membránszálakat a missuri-i St. Louis-i Permea-létesítményben gyártjuk, nem kriogén gázellátó rendszereink számára.

2000

A vállalat további előrelépéseket tett nem csak afelé, hogy a világ vezető integrált ipari gázvállalatává váljon, hanem a meglévő képességek és szakértelem felhasználásával, valamint számos, az ipart nagy mértékben befolyásoló technológia bevezetésével a többi üzleti szegmens folyamatos növekedése felé is.

LNG Heat Exchanger

A vállalat megerősíti világszintű vezető szerepét a földgáz cseppfolyósítási folyamat technológiája területén azáltal, hogy bevezet egy szűk keresztmetszet megszüntetési folyamatot, amely akár 60 százalékos kapacitásnövelést is lehetővé tesz a termelésben anélkül, hogy feláldozná a meglévő hatékonyságot. A képen: Fő kriogén hőcserélő, amely része az Air Products AP-X® cseppfolyósítási folyamat technológiájának.

BIP cylinder with lab equipment

A globális piacon forradalmi gázpalack-újítások sorát mutatjuk be.

Katrina

Az Air Products New Orleans-i (Louisiana) Ipari gázkomplexumát több mint két méter víz öntötte el a Katrina hurrikán következtében. Az alkalmazottak biztonságának biztosítása után a vállalat megkezdte a létesítmény leszivattyúzását és a működés helyreállítását. Alig több mint két hónap alatt elérte a "jelentős műveletek" mérföldkövét, hogy kisegítse a válságban lévő folyékony hidrogénpiacot.

Tomah

Az Air Products a felszíntudományi szakértelmére támaszkodik a Tomah³ Products felvásárlása során, amely ipari és intézményi tisztításra szakosodott.

Air Products Employees

Az Air Products a BOC Gazy ipari gázvállalat megszerzésével Közép-Európa vezető ipari gázszolgáltatójává válik.

Hydrogen Fueling Station

2008-ban az Air Products üzembe helyezte új hidrogén-üzemanyagtöltő állomását a vállalat globális központjában, pennsylvaniai Allentownban. A Hidrogénoktatási Kezdeményezés részeként, amelyet nagyrészt a Szövetségi Tranzitigazgatóság finanszírozott, az állomás lehetővé teszi, hogy a hidrogénüzemű közlekedési járművek beépülhessenek a közösségbe, megismertetve ezzel a nyilvánosságot a hidrogénnel és annak lehetőségeivel. 

2010

Az Air Products munkatársai elhozzák kiváló szaktudásukat és gyakorlati tapasztalataikat az ipar és a piac számára az egész világon. A perspektíva és a sokoldalúság ezen kombinációja lehetővé teszi számukra, hogy megoldásokkal lépjenek elő a világ legsürgetőbb energetikai, környezeti és feltörekvő piaci igényeinek megfelelően. Ez az "Air Products különbség" az, amely az elkövetkező évtizedekben is jövedelmező fenntartható növekedést fog ösztönözni az mind az Air Products, mind pedig annak ügyfelei számára.

Lu'An ASU

Kínában az Air Products az eddigi két legnagyobb ASU-megrendelést teljesíti, az első a Shaanxi Future Energy Chemical Co., Ltd., (12 000 TPD oxigén), a másik a Shanxi Lu'An Mining (Group) Co., Ltd.l, (10 000 TPD oxigén). Az ASU-k működéséért egész Kínára kiterjedő nagyszabású széngázosítási és kőolajipari projektek felelnek. A képen: ASU pad a Lu'an széngázosítási projekthez a kínai Shanxi tartományban.

Dupont Nano

Az Air Products megszerezte a DuPont érdekeltségét a DuPont Air Products NanoMaterials LLC-ben, a két vállalat 50-50 közös vállalkozásában, amely a globális félvezető- és ostyafényező iparágakat szolgálja.

 Indura is the largest independent industrial gas company in Latin America.

2012-ben az Air Products megszerzi vezető részesedést szerez az INDURA-ban, amely akkoriban Dél-Amerika legnagyobb független ipari gázipari vállalata volt. A felvásárlás új eladásokkal jár, és jelentős jelenlétet biztosít a vállalatnak a világ negyedik régiójában.

EPCO

Az Air Products 2013-ban felvásárolja az EPCO Carbon Dioxide Products, Inc.-t, és az EPCO 12 CO₂-tisztító és cseppfolyósító üzeme révén folyékony szén-dioxiddal bővül észak-amerikai kínálata. 

Seifi Ghasemi

2014-ben az Air Products Igazgatósága jóváhagyta az új elnök és vezérigazgató, Seifi Ghasemi kinevezését, aki ötpontos stratégiai tervet dolgoz ki a vállalat jövőbeli sikereinek biztosítására. 

Olvassa el az életrajzot arrow
Jazan

2015-ben az Air Products és az ACWA egy közös vállalkozás keretében szerződést kötött a Saudi Aramco vállalattal a világ legnagyobb ipari gázkomplexumának megépítésére, birtoklására és üzemeltetésére, melynek célja a beszállítás a Saudi Aramco Jazanban (Szaud-Arábia) található finomítója számára. 

Olvassa el a sajtóközleményt arrow
Versum logo

Ötpontos stratégiai tervének végrehajtásával az Air Products befejezte az elektronikai anyagok divíziójának szétválasztását a Versum Materials, Inc. 2016-os kiválásán keresztül.

Olvassa el a sajtóközleményt arrow
Paint cans

Az ötpontos stratégiai terv végrehajtása után az Air Products 2017-ben pure-play ipari gázvállalkozássá vált, ami a Teljesítmény centrikus anyagok divízió Evonik Industries AG német vegyipari vállalatnak történő eladásával valósult meg.

Olvassa el a sajtóközleményt arrow
Five Point Plan

Seifi Ghasemi vezérigazgató hajtja végre a vállalat stratégiai ötpontos sikertervének következő szakaszát. A Sokszínűséget és a befogadást a vállalat céljai közé emelve a kidolgozott terv továbbra is az Air Products útiterveként szolgál a vezetési biztonság, a befogadás, a jövedelmezőség és a fenntarthatóság jövőbeli növekedése érdekében.

Pune office

Az Air Products egy korszerű technológiai központot hoz létre a szaúd-arábiai Dhahran Techno Valley Science Parkban; egy fejlett kutatási és fejlesztési központot a kínai Sanghajban található Zhangjiang Hi-Tech Parkban; és egy világszínvonalú mérnöki központot az indiai Maharashtra állam-beli Pune-ban. A képen: Pune városban található mérnöki központ.  

Kochi

Gázértékesítési üzleti modell részeként az indiai Kochiban az Air Products a Bharat Petroleum Corporation Limited (BPCL) számára világszínvonalú ipari gázkomplexumot épít, amelynek az Air Products tulajdonosa és üzemeltetője is. Az új létesítmény, amely egy technológiailag fejlett HyCO-üzemnek ad otthont, lehetővé teszi a BPCL számára, hogy drámai módon növelje a tisztább üzemanyagok előállítására szolgáló finomítói kapacitását. Indiában továbbá az Air Products közös vállalkozása, az INOX Air Products Pvt Ltd. 20. sikeres üzleti évét ünnepli a gyorsan növekvő régióban. A képen: az Air Products ipari gázkomplexuma hidrogént, nitrogént, oxigént és gőzt juttat a BPCL Kochi Refinery-hez.

Olvassa el a sajtóközleményt arrow
Luan gasifiers

Mivel a világ energiaigényee, a környezet és a feltörekvő piacok mindig az Air Products radarján vannak, ezért megkezdi a világ legnagyobb ipari gázprojektjeinek tervezését, építését, birtoklását és üzemeltetését. A gázosítás révén a vállalat olyan szintagázt szállít, amelyek lehetővé teszik az ügyfelek és az országok számára, hogy rengeteg, alacsonyabb értékű anyagot magasabb értékű termékekké alakítsanak. A képen: az Air Products gázosítási projektje szintagázt és más ipari gázokat szállít a Lu'an Clean Energy számára a kínai Shanxiban.

Artist Rendering Air Products Corporate Headquarters

Az Air Products bejelentette, hogy új globális központját jelenlegi központjától alig több mint egy mérföldre akarja megépíteni, a pennsylvaniai Lehigh-völgyben. Az új létesítmény üzembeállítását 2021 nyarára tervezik, és egy világszínvonalú, fenntartható ipari gáz vállalatot fog tükrözni. A képen: Az Air Products új globális központjának vázlata. 

Olvassa el a sajtóközleményt arrow

2020

A Vállalat ötpontos stratégiai tervének köszönhetően, valamint az alkalmazottak kemény munkája és elkötelezettsége miatt az Air Products eléri azt a célját, hogy a világ legbiztonságosabb és legjövedelmezőbb ipari gáz vállalatává váljon. A vállalat a világ legsürgetőbb energetikai és környezeti kihívásaira adott innovatív megoldásokra fókuszál, és vezető szerepet játszik a gázosítás, a szén-dioxid-leválasztási technológiák és a hidrogén a mobilitás területén is. Ezeken a területeken a megaprojektek fejlesztésével, kivitelezésével, birtoklásával és működtetésével az Air Products segít jelentős fenntartható, környezetbarát előnyökhöz juttatni világunkat, miközben támogatja a vállalat folyamatos növekedését és sikerét a jövőben is.

COVID 19 -  We Stand Together

Az Air Products tanúságot tesz értékeiről és vállalati kultúrájáról, amikor a vállalat szolidáris a világ COVID-19 elleni kollektív harcában. A világ kormányai által „kritikusnak” nyilvánított iparágban működve az Air Products is reagált a válságra, mégpedig úgy, hogy továbbra is biztonságosan üzemelteti létesítményeit, kritikus termékeket szállít az ügyfeleknek, és új projekteket nyer. Mindeközben az egészség és a biztonság természetesen kiemelt prioritás. 

Indonesia Map

Az Air Products hosszú távú helyszíni szerződést ír alá Indonéziában egy világméretű szén-metanol termelőüzemről. A projekt várhatóan 2024-ben kezd üzemelni, és támogatni fogja az indonéz kormány nemzetbiztonsági és energiafüggetlenségi politikáját, amely lehetővé teszi évi majdnem kétmillió tonna metanol előállítását közel évi hatmillió tonna szénből. 

Olvassa el a sajtóközleményt arrow
Seifi Ghasemi

Határozott vezetése és a kötelezettségvállalások teljesítésében elért sikere miatt az Igazgatóság 2025. szeptember 30-ig meghosszabbítja Seifi Ghasemi igazgatótanácsi elnöki és elnök-vezérigazgatói megbízatását.  

Dr. Samir Serhan

Dr. Samir Serhan-t, aki kulcsszerepet játszott a vállalat történetének legnagyobb és legösszetettebb projektjeinek elnyerésében és végrehajtásában, kinevezték operatív vezérigazgatónak.

Zero-emission Bus

Az Air Products, az ACWA Power és a NEOM megállapodást ír alá egy világméretű, megújuló energiával működő szénmentes hidrogénalapú ammóniagyártó létesítményről. A létesítmény a Szaúd-Arábiai Királyságban lévő NEOM-ban található, amely fenntartható életmód új modellje. A projekt napi 650 tonna szén-dioxid-mentes hidrogént szállít világszerte, amit a szállításhoz használnak fel. A projekt következményeként évi három millió tonna CO₂ kibocsátása kerülhető el. 

Olvassa el a sajtóközleményt arrow
LNG (Liquefied Natural Gas) Heat Exchanger

A vállalat világelső LNG technológiáját és berendezéseit választották Mozambik első szárazföldi LNG-projektjéhez Dél-Afrikában; A Qatargas hatalmas LNG-termelés bővítési projektje során Ras Laffanban, Katarban; és a Sonatrach GL1Z LNG-létesítménye számára az algériai Arzewban. Minden berendezést, beleértve a világ négy legnagyobb gázscseppfolyósító üzemét, az Air Products világszínvonalú üzemében, a floridai Port Manatee-ben gyártanak. 

Third by '30 Carbon Emissions Reduction Goal

A vállalat üzleti stratégiájához és felsőbb rendeltetéséhez igazodva az Air Products új fenntarthatósági célt tűz ki a szén-dioxid-kibocsátás (CO₂) intenzitás (kg CO₂ / MM BTU) 2030-ig történő csökkentésére, melynek mértéke a 2015-ös alapérték egyharmada. A cél elérésének kulcselemei a szén-dioxid-leválasztási projektek; alacsony szén-dioxid-kibocsátású és szén-dioxid-mentes projektek; működési kiválóság; és a megújuló energia fokozott felhasználása.

Olvassa el a sajtóközleményt arrow
Diversity Goals

Az Air Products azon céljának részeként, hogy a világ legváltozatosabb ipari gázok területén működő gázipari vállalata legyen, mérhető, átlátható lépést tesz annak érdekében, hogy tovább növelje a nők és kisebbségek számát a szakértői és vezetői szerepekörökben is. 2025-re a vállalat célja, hogy globálisan legalább 28 százalékos női képviseletet érjen el ezekben a szerepkörökben, és legalább 20 százalékos kisebbségi képviseletet érjen el ezekben a szerepekörökben az Egyesült Államokban.

Olvassa el a sajtóközleményt arrow