logo Go to Home Page

Védőgázos csomagolás (MAP)

Bevált módszer a csomagolt élelmiszertermékei eltarthatóságának hatékony meghosszabbítására

Természetes módon kívánja tartósítani élelmiszertermékét? Szeretne hosszabb eltarthatóságot elérni, miközben megőrzi az állagot, az ízt és a színt. Szeretné javítani a gyártástervezését, csökkenteni a termékveszteséget és jobban megfelelni az ügyfele elvárásainak?

A védőgázos csomagolás (MAP) vagy gázöblítés bevált és természetes módszer az élelmiszertermékek eltarthatóságának és minőségének meghosszabbítására. Egyetlen specifikus gázt vagy gázkeveréket alkalmaz, hogy védő légkört teremtsen az élelmiszer körül. Ez a védő légkör megfelelő csomagolóanyaggal és sok esetben alacsonyabb hőmérsékletekkel kombinálva hosszabb ideig megőrzi az étel ízét, biztonságát és megjelenését.

A MAP több évtizedes tapasztalatával számos terméktesztet hajtottunk végre és rengeteg tudást halmoztunk fel az egyes ételtípusokhoz tartozó ideális gázkeverékkel kapcsolatban. Bármekkora is legyen a vállalkozása, szakértőink örömmel várják, hogy segítsenek Önnek az út során, a termékének legmegfelelőbb gázkeverék meghatározásától kezdve az indulásáig.  

Miért válassza a védőgázos csomagolást a vákuum- vagy a fóliázott csomagolás helyett?

Szavatossági idő

A termékek túlnyomó többsége hosszabb eltarthatóságot ér el a védőgázos csomagolás használatával, mint a vákuum vagy a fóliás csomagolás esetében

Hulladékcsökkentés

A hosszabb eltarthatóság csökkenti az élelmiszerpazarlást

Termékmegjelenés

A puha, egyenetlen termékek károsodhatnak a vákuumhatástól, így alakjuk kevésbé lesz vonzó a végfelhasználó számára

Költségmegtakarítások

A kisebb termékveszteség nagyobb pénzmegtakarítást jelent

Mely gázokat használják a védőgázos csomagolásban és miért?

A védőgázos csomagolás főleg három, a belélegzett levegőben természetesen előforduló gáz (CO₂, nitrogén és oxigén) használatát foglalja magában. Nézze meg ezt a rövid videót az egyesült királyságbeli szakértőnkkel, Jon Trembley-vel, hogy megtudja, miért.

Kérdezze meg a Szakértőt

Neil Hansford

Élelmiszer-technológiai szakértő, Egyesült Királyság

"Mit kell feltüntetnie a címkén, ha élelmiszeripari gázokat használ a termékei csomagolásához?"
Ha védőgázos csomagolást használ, akkor a címkén fel kell tüntetni, hogy „védőgázba csomagolva” (1169/2011 / EU rendelet).

Kíváncsi a minőségre és a megfelelőségre?

Rendkívül fontos számunkra a biztonság és a minőség. Gázaink és berendezéseink megfelelnek az összes vonatkozó élelmiszer jogszabálynak.

TÖBB INFORMÁCIÓ

Freshline® Élelmiszer Szolgáltatások

Nem csak gázokat és berendezéseket szállítunk, hanem segíteni akarunk Önnek a sikere minden lépésében. Éppen ezért világelsők vagyunk az élelmiszeripari innováció terén is, ugyanis a kísérleteket a helyszínen vagy az egyik laboratóriumunkban is el tudjuk végezni Önnek, illetve tanácsadó szolgálatásokat is biztosítunk folyamatértékelés és optimalizálás, elemző szolgáltatások és képzési támogatás formájában.

TUDJ MEG TÖBBET

Gázok

Az Air Products gázai, amelyeket általában gáz halmazállapotú és folyékony formában szállítanak, lehetővé teszik az ipar számos területén az ügyfelek számára, hogy javítsák környezeti teljesítményüket, termékeik minőségét és termelékenységét.

Cseppfolyós ellátás

Teherautóval szállítjuk, és az Ön telephelyén folyadékként tároljuk kriogén tartályokban vagy gázként nagynyomású csövekben az Ön térfogata, kívánt nyomása, tisztasági szintje, áramlási sebessége és működési mintája alapján.

Palackok

A hagyományos megoldás kis volumenű gázellátáshoz. A palackokat különböző kiszerelésben (10 és 50 liter között), nyomással és gáztisztasággal ajánljuk a gázok és gázkeverékek széles skálájához. Válasszon a hagyományos palackok vagy a beépített szabályozós innovatív Integra® palackjaink közül

On-site Gas Generation

On-site gas generation helps sustainability-minded customers lower their carbon footprint, boost energy efficiency, increase throughput, enhance end product quality, and improve environmental performance.

Kíváncsi lenne egy tesztüzemre?

Foglaljon ingyenes konzultációt egyik szakértőnkkel.

LÉPJEN KAPCSOLATBA VELÜNK

ERŐFORRÁSKÖZPONT