logo Go to Home Page

Friss tészta termékek

Védőgázos csomagolás: Bevált módszer a friss tészta termékei eltarthatóságának meghosszabbítására

Élelmiszerek: Capelli, Fettucine, Funghini, Fusilli, Linguine, Makaróni, Kagylótészták, Spagetti, Tagliarini, Tagliatelle, Trenette, Tubetti, Cérnametélt, Zitioni,
Egyéb tételek

Ajánlott gázkeverék
40-50% CO₂ 
50-60% N₂

A fent felsorolt gázok és keverékek általános útmutatást jelentenek. A termékéhez és folyamatához optimális gáz meghatározása érdekében javasoljuk, hogy végezzen termékpróbát egy Air Products MAP gázszakértő segítségével.

Tárolási hőmérséklet
• Legális maximum *: 8 ° C
• Ajánlott: 0 ° C és + 5 ° C között

Elérhető eltarthatóság

• Levegőn: 1-2 hét
• Védőgázos csomagolásban: 3-4 hét

Fontosabb, romlást előidéző organizmusok és mechanikák
Élesztők és penészgombák, színváltozás (zöldről barna / szürke) a zöld tésztához.

Az ételmérgezés veszélyei magukban foglalják
Staphylococcus aureus, Bacillus fajok.

Tipikus védőgázos csomagológépek
Kiskereskedelem
TFFS - Hőformázó-töltő-záró
PTLF - Előformázott tálca és fedőfólia
HFFS - Vízszintes formázó-töltő-záró
VFFS - Függőleges formázó-töltő-záró 

Tipikus csomagtípusok
Kiskereskedelem: Tálca és fedőfólia, tálca a párna alakú csomagolásban, párna alakú csomagolás

Példák tipikus MAP anyagokra
Tálca:
• UPVC/PE
• HDPE 
• EPS/EVOH/PE

Fedőfólia és / vagy légpárnás csomagolás:
• PET/PVdC/PE
• PA/PVdC/PE
• PC/EVOH/EVA
• MPET
• MOPP
• OPP/PVdC

A friss tésztát érintő fő romlási mechanizmusok az élesztő és a penész növekedése, ezen termékekvízaktivitásának alacsonyabb mivolta miatt.

A zöld friss tészta esetében kívánatos lehet a fény kizárása a fény nemkívánatos oxidációs elszíneződésének csökkentése érdekében. Ezért általában olyan fénygátló rétegeket használnak, mint a színes nyomtatott, pigmentált vagy fémezett filmek.

Mint minden más védőgázos csomagolású élelmiszeripari termék esetében, az ajánlott tárolási hőmérsékletek, valamint a jó higiéniai és kezelési gyakorlatok fenntartása segít minimalizálni az ételmérgezés veszélyeit. A védőgázos csomagolás jelentősen meghosszabbíthatja a tészta eltarthatóságát. A CO₂/N₂ gázkeverékeket a mikrobiális szaporodás és az esetleges káros oxidációs reakciók gátlására használják. Gyakran 2: 1 arányú gáz / termék arányt alkalmaznak. Azok a tésztafajták, amelyek alacsonyabbvízaktivitási értékkel rendelkeznek, általában hosszabb eltarthatósági idővel bírnak mind a levegőben, mind a védőgáz alatt.

* Az élelmiszerbiztonsági (hőmérséklet-szabályozási) 1995. évi előírások kimondják, hogy a hűtött romlandó élelmiszerek maximális tárolási hőmérséklete 8 ° C. Ennek megváltoztatásában lesz majd némi rugalmasság, ha ez tudományosan megalapozottá válik. A tárolási hőmérséklet törvényes követelményeivel kapcsolatban kérjük forduljon a Campden BRI-hez.
Please use the area below to submit your enquiry. It will then be passed on to our MAP Experts for a response.
ex. 123-456-7890