MAP gázválasztó
Freshline® megoldások
A Föld légköre nitrogénből (78,09%), oxigénből (20,95%), argonból (0,93%), szén-dioxidból (0,04%), egyéb nyomgázokból és vízgőzből áll. Ennek az egyensúlynak a megváltoztatása módosított légkört eredményez.
Minden élelmiszerterméknek, összetételétől és tulajdonságaitól függően, létezik egy ideális módosított atmoszférája. A magas zsírtartalmúak számára előnyös lesz, ha a terméket körülvevő oxidatív oxigént inert nitrogénnel helyettesítjük. A bakteriosztatikus CO₂ előnyös lehet azok számára, ahol a mikrobiális, az élesztő vagy a penész szaporodása aggodalomra ad okot. Végezetül egy kis oxigénre pedig azoknál van szükség, amelyeknek lélegezniük kell, vagy meg kell őrizniük a szép vörös színüket.
Évtizedes tapasztalattal rendelkezünk ezen ideális keverékek azonosításában. Kíváncsi arra, hogy melyik gázkeverék a legjobb a termékéhez? Vessen egy pillantást az alábbi eszközre.