Fagyálló

Az oxigén volt a legelső termékünk, és ennek a terméknek napjainkban is több száz fontos felhasználási területe van, beleértve az etilén-glikol előállítását, ami az autók számára gyártott fagyállók, hűtőfolyadékok és jégtelenítő szerek előállításához elengedhetetlen alapanyaga. 

Almák

A nitrogént számos iparágban és több ezer termékhez alkalmazzák, köztük számos élelmiszer esetében is. Az egyik alkalmazási mód az alma tárolására szolgál. A membránrendszereinkből származó nitrogén lelassítja a romlást, így az alma tovább marad ropogós és lédús.

Gépkocsik

Az Air Products több tucat, gépkocsikhoz kapcsolódó termék gyártásához járul hozzá. Az általunk gyártott oxigén, argon és nitrogén létfontosságúak a karosszériához használt acél és alumínium előállításához; a héliumot pedig a légzsákok fújására használják; egyéb gázainkat pedig fémfeldolgozás során használják, például a motor és az autó más olyat részeit képező alkatrészek kezelésére, amelyek lehetővé teszik a biztonságos vezetést. 

Car
Léggömbök

Mit ér a buli léggömbök nélkül? Hélium- és héliumcsomagoló termékeink felfújják a léggömböket, hogy ünnepélyesebbé tehesse az alkalmakat. Az Egyesült Királyságban ezt a terméket Balloonium® hélium palackjainkkal juttatjuk el a helyszínre.      

Sör

Mi sem elkeserítőbb egy sör rajongónak, mint a lapos sör. Ne aggódjon. Elkötelezett munkatársaink szén-dioxid- és nitrogénrendszereket fejlesztettek ki a sörfőzdék és a tavernák számára. Olyan kis babméretű tárgyakat is kidolgoztak, amelyek sörösdobozokba kerülnek, hogy megőrizzék a sör számára oly fontos pezsgést.

Beer
Baromfi

A baromfi a csirkeszárnyaktól a csirkehúsos curryig a globális konyha alappillérévé vált. A Freshline® folyékony nitrogén- vagy szén-dioxid-fagyasztó és -hűtő rendszereinket számos baromfi-feldolgozó alkalmazásban használják, ideértve a nyers húsban lévő baktériummennyiség csökkentését és az egyenként fagyasztott csirkefalatkákat, amelynek eredményeként Ön könnyedén kiveheti a tasakból pontosan azt az adagot, amelyre a vacsora készítése során szüksége van. 

Fahéj (őrölt)

PolarFit® megoldásaink a folyékony nitrogén hűtőerejét használják fel a fahéj és más fűszerek őrlési folyamata során keletkező hő ellensúlyozására. Ez a hőmérséklet-szabályozás nemcsak ultrafinom fűszerszemcsék előállítását teszi lehetővé, hanem hozzájárul az aroma és az íz megőrzéséhez is.

Cinnamon
Tisztább levegő

Olyan technológiákat kínálunk, amelyek lehetővé teszik a szén-dioxid (CO2) és az illékony szerves vegyületek (VOC) megkötését, tisztítását és újrafelhasználását. Új gyártelepek építése ezzel a technológiával vagy a meglévő széntüzelésű létesítmények nagy beépített bázisának utólagos felszerelése jelentősen csökkentheti a CO2- és a VOC-kibocsátást, tisztább levegőt eredményezve.

Desszertek

Freshline® élelmiszeripari gázaink hozzájárulnak a desszert termékek eltarthatóságának meghosszabbításához, javítják a minőséget és minimalizálják a hulladékmennyiséget. Ezenkívül nitrogén felhasználása bizonyos ételfelületek hűtésére gyorsabbá és könnyebbé teheti a réteges elrendezést, és megakadályozhatja két különféle élelmiszer keveredését.

dessert
Energia

Az energia termékeink és technológiáink jelentős végpiacát képezi. Folytatjuk a tiszta energiával kapcsolatos megoldások fejlesztését, beleértve többek között a hidrogént, mint közlekedési üzemanyagot; a földgázhoz kapcsolódó LNG (cseppfolyósított földgáz) technológiát, mint alternatív üzemanyagot; bioenergia-folyamatokat; gázokat és anyagokat az alternatív-energia termeléshez. Eközben a gázosítással szintézisgázt (szintagázt) szállítunk, amelyet energiaforrássá lehet alakítani. 

Energy light bulbs
Műtrágya

A műtrágya előállításának egyik módja az az eljárás, amikor hidrogénből és nitrogénből - két termékünkből - ammóniát állítanak elő, amely a mezőgazdaság alapvető összetevője. 

Száloptika

Héliumgázunkat száloptikás kábelek hűtésére használják, egyedülálló hő- és hővezető tulajdonságai miatt.

Fiber optics
Benzin

Az üzemanyagok közül a benzin készítése során használják a legtöbb termékünket. A finomítók hatalmas mennyiségű hidrogént használnak a kén és más szennyező anyagok csökkentésére a tisztább égésű közlekedési üzemanyagok gyártásához. 

Üveg

Oxigénünk energiát takarít meg, csökkenti az emissziót és javítja a minőséget. A nitrogént és a hidrogént a formázási folyamat során sík üveg készítéséhez használják ablakok, bútorok és autók gyártásához. Inert gázaink pedig javítják az ablakok szigetelő tulajdonságait.

Window with glass
Merevlemezek

A hélium kevésbé sűrű, mint a levegő, és ha számítógépes merevlemezekhez használják, kevesebb húzóerőt és turbulenciát eredményez, ami javítja a sebességet és a kapacitást, miközben kevesebb energiát fogyaszt.

A szintagázok feldolgozásából származó hő - a szén-monoxid és a hidrogén keveréke, mindkettő termékcsaládunk részét képezi - fel lehet használni villamos energia előállítására gázturbina vagy gőzgenerátor segítségével. A szintagáz hő- vagy villamosenergia-termelésre való felhasználása sokkal tisztább, mint a szén közvetlen elégetése.

Heat thermostat
Hiperbarikus gyógyítás

Manapság a jód és kötszerek nem elég a sebek kezeléséhez. Néha orvosi oxigénre van szükség, amelyet a hiperbarikus oxigénterápia (HBOT) során használnak a sebek gyógyítására és a fertőzések leküzdésére. 

Jégkrém

Freshline® folyékony nitrogénes fagyasztási rendszereink segítenek a fagylaltvállalatoknak mindenféle frissítő étel fagyasztásában, ilyenek például a jégkrém szendvicsek. Ezek a rendszerek megkönnyítik az újszerű fagyasztott csemegék kialakítását és megformálását is. 

Ice cream sandwiches
Szigetelés

Szerepünk van abban, hogy otthonait és vállalkozásait energiatakarékosabbá tegyük azáltal, hogy az üvegszálas szigetelésgyártókat ellátjuk oxigén- és égőtechnikánkkal, amely segít nekik hatékonyabban megolvasztani a nyersanyagokat és csökkenteni a káros anyagok kibocsátását.

Internet

A nagy sebességű internetet a száloptikai kábelek teszik lehetővé. Az ilyen kábelek gyártása során az általunk gyártott héliumot használják a hűtési folyamathoz.

Sugárhajtóművek

A kritikus motor- és futóműalkatrészeket különféle hőpermetezési eljárásoknak vetik alá, amelyek során oxigént, hidrogént, argont vagy héliumot használnak a fémporbevonatok felviteléhez. Ezek a bevonatok segítenek megvédeni az alkatrészeket a hőkopástól vagy a korróziótól, ezáltal javítva a teljesítményt és a megbízhatóságot. Ezenkívül szabadalmaztatott folyékony nitrogén hűtési technológiánkat alkalmazzák a permetezési folyamat hatékonyságának javítására. 

Airplane
Kelkáposzta

Akár gyümölcslét készít, süt vagy a kelkáposztát főételhez vagy salátához használja, biztosan azt szeretné, hogy az friss legyen. Néhány zöldség, mint például a kelkáposzta, már jóval a más ételek előtt elkezd romlani. Megfelelő tisztítás, hűtés és megfelelő csomagolás esetén egyes friss termékek potenciális szavatossága jelentősen meghosszabbítható a MAP (módosított atmoszférájú csomagolás) gázainkkal.

Kale
Izzók

Termékeink fontos szerepet játszanak mindenféle típusú világítás gyártása során. Oxigén- és égőtechnikánkat használják az üveg megolvasztására, nitrogént pedig az izzók hűtésére és lezárására. Ezenkívül az argon és a nitrogén együtt elősegíti az elektromos energia izzószálon történő áthaladását az izzólámpában, míg az argon és a kripton párosa általában a fluoreszkáló izzókban kerül felhasználásra. Az argon a higanygőzlámpákban az áram vezetését is segíti, amely lámpákat éjszaka sok helyen utcák megvilágítására használnak.

Incandescent, fluorescent, LED light bulbs
Gyógyszer

A nagy tisztaságú gázok, mint például a nitrogén, megfelelnek a gyógyszeripari vállalatokra vonatkozó szükséges ipari szabványoknak, a kritikus gyógyszerek biztonságos előállítását illetően. 

Prescription bottles
MRI

A folyékony hélium a leghidegebb anyag a földön (-452 °F, -267 °C), és arra használják, hogy az MRI (mágneses rezonancia képalkotás) elektromos tekercseit hidegen tartsa, lehetővé téve a testről készült részletes képalkotást, amelyek segítenek az orvosoknak a betegségek és sérülések diagnosztizálásában és kezelésében. 

Földgáz

Már 5 évtizede a technológiánkat és óriási hőcserélőket használunk a világon gyártott cseppfolyósított földgáz (LNG) nagyrészének előállításához.

Natural gas
Tápanyagok

A nitrogénnel vagy szén-dioxiddal történő fagyasztás, csomagolás és őrlés segíthet az egészséges életmódra és wellnessre koncentráló fogyasztók számára a legmagasabb minőségű tápanyag-termékek biztosításában. 

O-gyűrűk

Simának és jól kidolgozottnak kell lenniük, hogy jól illeszkedjenek és betöltsék szerepüket. Akkor lesznek az O-gyűrűk megfelelőek, amikor a gyártás során rajtuk maradó kis maradék részeket eltávolítjuk folyékony nitrogént használva.

Narancsok

MAP (módosított atmoszférájú csomagolás) gázainkkal segítjük a narancs és más friss gyümölcs tartósításának javítását, ami nagyon hatékony módszer a romlás gátlására.

Oranges
Festékek

A száraz nitrogénnel kezelt festékek és bevonatok segítenek megóvni a festéket az oxigéntől és a szennyeződésektől, így mindig készen állnak a festésre. 

Paint can
Papír

Ez az ipar a gyártási folyamat minden állomásánál használja termékeinket. Az oxigént a cellulóz fehérítéséhez, a feketelúg oxidációjához, a mészkemencék dúsításához és a szennyvíz tisztításához használjuk.

Kvarcüveg

Ez a nagyon tiszta üveg leggyakrabban szilícium-dioxidból készül, hidrogén és oxigén segítségével olvasztva össze. Kiváló optikai és termikus tulajdonságai miatt a kvarcüveg felhasználható a félvezető gyártásában és a laboratóriumi berendezésekhez is. 

Quiche

A folyékony nitrogén- vagy szén-dioxid-gyorsfagyasztási technológiánk számos élelmiszer-feldolgozási alkalmazásának egyike.

Quiche
Légzés

Olyan termék- és szolgáltatáscsaládot kínálunk, amelyet a kórházak a tüdőbetegségekben szenvedők kezelésére használnak. Ezek a termékek oxigénkeverékek és inhalációs gyógyszerek.

Respiration
Rakéták

Bár az űrsikló program véget ért, az űrkutatás következő generációja számára továbbra is olyan gázokat szállítunk, mint a hidrogén és a hélium. Munkánk hatása szó szerint túl mutat ezen a világon!

Intelligens eszközök

Gázainkat és technológiáinkat olyan félvezetők tesztelésére, összeszerelésére és csomagolására használják, amelyek a következő generációs fogyasztói eszközök, például táblagépek, számítógépek és mobiltelefonok fontos részei.

Mobile devices
Acél

Az acél volt az első jelentős piacunk, és még mindig fontos számunkra. Az acélgyártók az általunk készített oxigént a kemencékben használják, hogy gyorsabban és jobb minőségű acélt állítsanak elő. Rozsdamentes acél előállításához az általunk készített argont is felhasználják. A hőkezelés során pedig hidrogénünket és nitrogénünket használják az acél megfelelő szilárdságának és egyéb tulajdonságainak biztosításához.

Gumiabroncsok

Nagy tisztaságú, nagynyomású nitrogént használunk a gumi megkötésének elősegítésére gumiabroncsok gyártása során. Ezenkívül a Polarfit® megoldásaink segítenek a régi gumiabroncsok újrahasznosításában, amely során folyékony nitrogén segítségével a gumit feldarabolják, mielőtt újrahasznosítás céljából szuperfinom porrá őrlik.

tires
Eszközök

Gázainkat és technológiáinkat fémeszközök előállítására használják, így téve azokat tartósabbá és korrózióállóbbá.

Víz alatti kutatás

A mélytengeri búvárok hélium és oxigén keverékét használják a nitrogén narkózis kockázatának minimalizálása érdekében, lehetővé téve számukra, hogy mélyebbre merüljenek és hosszabb ideig maradjanak lent. 

Scuba diver
Védőoltások

Folyékony nitrogénünket az eljárás során olyan értékes és érzékeny anyagok fagyasztva szárítására használjuk, amelyeket vakcinák és más biológiai anyagok gyártásához használnak fel. Ezek a vakcinák biztosítják társadalmunk számára a biztonságot és egészséget. 

Vaccine
Növényi olaj

Hidrogéngázunkat a hidrogénezési folyamatban a folyékony növényi olaj keményen kenhető formájúvá/margarinná változtatására használják. Ez a folyamat stabilizálja az olajat és megakadályozza az oxidáció okozta romlást.

Szellőzők

A kórházi betegek légzéssegítése érdekében lélegeztetőgépekhez használt orvosi oxigént készítünk.

Víz

A Halia® vízoldataink olyan tisztítást nyújtanak, amely javítja a szennyvíz és az ivóvíz minőségét mind az ipari, mind az önkormányzati ügyfelek számára.

Hegesztés

Gázaink - többek között argon, oxigén és szén-dioxid - és az Integra® palackok elengedhetetlen eszközei a korszerű hegesztésnek.

Bor

A nitrogén egyaránt hasznos a bor erjesztésében és csomagolásában is. Cin cin!

Wine and grapes
Röntgen

A speciális xenon gázt a röntgensugarak és a CT-vizsgálatok képalkotásának javítására készítjük. Idegvédő szerként is hatékony, és számos műtét során az anesztéziához alkalmazzák. 

xray
Szárazeljárás

A szárazeljárásos beolvasáshoz és nyomtatáshoz használt lézerek az általunk termelt héliumot és nitrogént használják fel.

Jam

Akár serpenyőben, akár sütőben sütjük, MAP (módosított atmoszférájú csomagolás) gázainkkal segítünk javítani a tartósítást és gátolni a jam romlását.

yams
Cink

A cink egyik legfontosabb felhasználási területe az acél védőbevonatok gyártása. Nitrogéngázt készítünk oxigénmentes atmoszféra biztosítására a cinkolvasztás során, és folyékony nitrogént, hogy segítsük a cink présöntvényeinek leválasztását.

Ziti

Ahhoz, hogy ezt a különleges formájú tésztát lefagyasszuk és mártással bevonjuk, jól jön a mindig hasznos folyékony nitrogénes pohárfagyasztónk.

Ziti