logo Go to Home Page
Francesco Maione
Francesco Maione

Francesco Maione

Elnök, Amerika

Francesco Maione az Air Products amerikai elnöke. Felelős a vállalat légköri gázainak és HyCO termékcsaládjainak növekedéséért és jövedelmezőségéért, valamint az üzemeltetésért Észak- és Dél-Amerikában. 

Maione 1998-ban csatlakozott az Air Products-hoz az egyesült királyságbeli a tonnás gázok üzletág pénzügyi elemzőjeként. Az Air Productsnál töltött évek alatt szerepet vállalt a vállalat egyrészt legfontosabb üzleti tevékenységekben, beleértve a kereskedelmi gázokat, az elektronikát, a tonnás gázokat és az egészségügyet, másrészt a kulcsfontosságú földrajzi területeken, köztük Ázsiában, Európában és az Egyesült Államokban. Mr. Maione a 2014-ben a dél-európai régió ipari gázok üzletágának ügyvezető igazgatója lett, majd a spanyol és portugál ipari gázok üzletágának alelnöke 2015-től, ezt követően pedig az amerikai déli régió alelnöke 2016-tól. Mielőtt 2020 elején az amerikai régió légköri gázok üzletágának elnökévé nevezték volna ki, az amerikai északi régióban alelnökként, valamint a dél-amerikai régió alelnökeként és ügyvezető igazgatójaként tevékenykedett.

Mielőtt csatlakozott az Air Productshoz, Mr. Maione olyan multinacionális vállalatoknál dolgozott, mint az olasz Kuwait Petroleum és a Londonban székelő francia Vivendi vállalat. 

Maione gazdasági és közgazdász diplomát szerzett a Római Egyetemen és MBA diplomát a LUISS Egyetemen (Rómában). Emellett okleveles könyvelő is. 

1/2021