logo Go to Home Page
Sean D. Major
Sean D. Major

Sean D. Major

Ügyvezető alelnök, főtanácsos és titkár

Sean D. Major az Air Products ügyvezető alelnöke, általános tanácsadója és titkára. Feladata a vállalat jogi szervezetének vezetése világszerte. 2020 végétől kezdve szintén felelősséggel tartozik a vállalat globális Környezetvédelmi, Egészségügyi, Biztonsági és Minőségi Szervezetéért is. 

Major úr széleskörű tanácsadási és tanácsadási tapasztalattal rendelkezik állami vállalatok igazgatótanácsai, c-suite tisztségviselői és vezetői csoportjai számára, különösen a vállalatirányítással, stratégiai kapcsolatokkal, felvásárlásokkal és leválasztásokkal, szerkezetátalakításokkal, vegyesvállalatokkal, projektfinanszírozással és tőkével kapcsolatos kérdésekben. piaci tranzakciókat. Miután házon belüli ügyvédként élt és dolgozott Ázsiában és Európában is, Mr. Major sikeresen tárgyalt, dokumentált és zárt le összetett határokon átnyúló ügyletek széles skáláját, amelyek több mint 50 joghatóságot érintettek. 

Mielőtt 2017-ben csatlakozott volna az Air Productshoz, Major úr 2007 óta ügyvezető alelnökként, főtanácsadóként és titkárként szolgált a Joy Globalnál, amely a nagy termelékenységű bányászati berendezések vezető gyártója és szervize. Major úr a 2011-2016 igazgatójaként, 2012 óta pedig elnöke volt a FutureGen Industrial Alliance-nak, egy energiatermelők konzorciumának, amely az Egyesült Államok Energiaügyi Minisztériumával együttműködve egy kereskedelmi méretű, mély sótartalmú CO₂-tárolót tervez és engedélyez. valamint az oxigénégetés, valamint a szénleválasztási és tárolási technológiák fejlett kritikus szempontjai. Pályafutása során Mr. Major a Johnson Controls és az Abbott Laboratories alkalmazásában állt, és egyre nagyobb jogi felelősséget vállalt. Mielőtt a házba költözött, Mr. Major hét évet töltött magánpraxisban chicagói és tokiói ügyvédi irodákban. 

Major úr a DePauw Egyetemen szerzett BA-fokozatot közgazdaságtanból, az Indiana Egyetem Jogi Karán szerzett JD-fokozatot és a Northwestern University Kellogg School of Management-én szerzett MBA fokozatot. 

6/2021