logo Go to Home Page
Wilbur W. Mok
Wilbur W. Mok

Wilbur W. Mok

Elnök, Ázsia

Wilbur W. Mok az ázsiai régió elnöke az Air Products-nál. Felelős a vállalat ázsiai ipari gáz üzletág stratégiájáért és jövedelmezőségéért.

Mr. Mok 1986-ban csatlakozott az Air Products-hoz, mint pénzügyi elemző a Nemzetközi Kontroll szervezetnél, majd különböző mérnöki és kereskedelmi pozíciókat töltött be. 1992-ben Hongkongba került, ahol a helyszíni fejlesztés regionális vezetőjévé nevezték ki. Amikor 1995-ben Mr. Mok visszatért az Egyesült Államokba, ahol az elektronikai részleg kereskedelmi igazgatójának nevezték ki, 1997-ben pedig az Ázsiai Üzletfejlesztés vezetőjének nevezték ki. Mr. Mok ismét Hong Kongba költözött, ahol 1999-ben Dél-Kína ügyvezető igazgatójává, 2000-ben pedig Kína alelnökének és ügyvezető igazgatójának nevezték ki. 2003-ban a felelősséget vállalt az ázsiai energia- és folyamatipar üzletágért is. Mr. Mokot 2005-ben az Air Products China, 2006-ban pedig az ázsiai régió elnökévé nevezték ki. 2009-ben visszatért az Egyesült Államokba az Észak-Amerika Tonnás Gázok alelnökeként, 2014-ben pedig az Energiai és Anyagok, valamint az Általános Szolgáltatások alelnökévé nevezték ki, ezt követően foglalta el jelenlegi pozícióját. 

Mr. Mok az Északnyugati Egyetemen szerzett villamosmérnöki diplomát, a Chicagói Egyetemen pedig pénzügyi MBA diplomát szerzett.

12/2015