logo Go to Home Page

Szénacél

A szénacél messze a leggyakrabban használt fém a hegesztésnél. Viszonylag olcsó, könnyen vágható, formázható és hegeszthető. Gyakran választják szilárdsága és univerzális felhasználhatósága miatt, bár általában be kell vonni, akár festékkel, porfestéssel, akár horganyzással.

A szénacél változó széntartalmú; az anyagok a következők szerint csoportosíthatók:

  • Alacsony széntartalmú acél (lágyacél)
  • Közepes ötvözetű acél
  • Magas széntartalmú acél
  • Nagyon magas széntartalmú acél

Az alacsony széntartalmú acél messze a legelterjedtebb változat, ezért a szénacélt gyakran lágyacélnak is nevezik, még akkor is, ha annak magasabb a széntartalma.

A szénacél felhasználása igen széleskörű; a kis tárgyaktól kezdve – például székek – az autókon át a hidakig és hajókig mindenhol találkozhatunk vele.

A Ferromaxx® hegesztési gázcsaládot a szén, a szén-mangán és a gyengén ötvözött acélok MAG hegesztésére tervezték. A gázok kiváló hegesztési minőséget és optimális beolvadást biztosítanak, minimális fröcsköléssel és alacsony füstképződéssel.

Ferromaxx® Plus a legjobb gáz szénacélhoz, mely akár 19%-kal növeli a manuális hegesztési sebességet a hagyományos hegesztési gázokhoz képest.

Ferromaxx® 7 a vékony acéllemezekhez tervezett gázunk. Ez a keverék javítja a hegesztés minőségét és csökkenti a selejtek számát, kiváló hegfürdő védelmet biztosítva nagyon alacsony feszültség mellett vékony (legfeljebb 10 mm vastag) lemezeknél. Alkalmas hegesztési élek kialakítására is.

A gázcsalád teljessé vált a Ferromaxx® 15 hegesztési gázunkkal. Ez a megbízható és univerzális gáz javítja a hegesztés minőségét és csökkenti a selejtek számát, valamint kiváló beolvadást biztosít többféle hegesztési paraméter mellett.

Töltse le a „Maxx® hegesztési gázok” prospektust

Hiszem, ha látom.

Kérje szakértőink segítségét és próbálja ki a szénacél hegesztésére kifejlesztett speciális gázainkat telephelyén.

LÉPJEN KAPCSOLATBA VELÜNK

Ellátási lehetőségek

Az Air Products segít kiválasztani az adott alkalmazáshoz és földrajzi helyhez tartozó leggazdaságosabb ellátási lehetőséget. Az ipari gázokat általában gáznemű és folyékony formában értékesítik különféle ellátórendszereken keresztül.

Palackok

A hagyományos megoldás kis volumenű gázellátáshoz. A palackokat különböző kiszerelésben (10 és 50 liter között), nyomással és gáztisztasággal ajánljuk a gázok és gázkeverékek széles skálájához. Válasszon a hagyományos palackok vagy a beépített szabályozós innovatív Integra® palackjaink közül

Gázok hegesztéshez és vágáshoz

Gázokcsaládok, technológiák és szolgáltatások a fémgyártás minden műveletéhez, legyen szó hegesztésről, vágásról, termikus szórásról, forrasztásról vagy vésésről.

Rendelni szeretne?

ERŐFORRÁSKÖZPONT