logo Go to Home Page

Neon

Lézeres látásjavítás

A nemesgáz neont a legtöbben a világ legnagyobb városait megvilágító neon táblákkal azonosítják. Ez a gáz világításkor élénk narancssárga fénnyel világít, mely különösen távolról látható.

Az Air Products neongázt és neon-fluor excimer lézerkeverékeket biztosít litográfiához, maratáshoz, LASIK kezelésekhez, szerves anyagok mikro-megmunkálásához, mikro-fúrásokhoz és feliratok készítéséhez.

Neon prospektus letöltése

A neongáz használata

A neon legfontosabb felhasználása az ultraibolya (UV) lézerekben – úgynevezett excimer lézerekben – van. Az excimer kifejezés a gerjesztett dimer (excited dimer) rövidítése. Ez a lézer különösen alkalmas tiszta és precíz vágásokhoz több száz nanométeres tartományban. Mivel az UV lézer nem termel hőt, nem okoz hegesedést, ami népszerűvé teszi a lézeres szemműtétekben (laser eye surgery; LASIK). A félvezetőgyártásban litográfiára használják, Mivel hullámhossza olyan rövid, hogy az ostya chipben akár 193 nanométeres mintákat is létrehozhat.

Az Air Products lézergáz keverékei nagyon reaktív, mérgező és maró anyagokból állnak, mint például fluor és xenon. A pontos és stabil premix létrehozása nagyon fontos az állandó lézerkimenet biztosításához, mely optimális és reprodukálható eredményeket biztosít. Fontos a biztonság garantálása is, hogy a szennyeződések ne lépjenek reakcióba az alkatrészekkel, veszélyes gázokat, például hidrogén-fluoridot képezve. 

Alkalmazási területek

Félvezetők és memóriachipek gyártása

Az Air Products nagy tisztaságú neonjai és neon-fluor keverékei ideálisak excimer lézerekhez és más lézeres alkalmazásokhoz a félvezetőgyártában.

Világítás

A nagy tisztaságú neon fontos az izzószálak kiváló fényerejének és hosszú élettartamának biztosításához.

Orvosi és LASIK lézerek

Az Air Products nagy tisztaságú neonjai és neon-fluor keverékei ideális gázok a LASIK excimer lézereihez.

Vágás és gyártás

Az Air Products nagy tisztaságú neon- és neon-fluor keverékei ideálisak a gyártáshoz használt excimer lézerek gázaként.

Ritka gázok

A ritka gázok, más néven nemesgázok az ember által ismert leginertebb és legkevésbé reaktív elemek. Nagyon alacsony koncentrációban találhatók meg a környezetben és levegőszétválasztó üzemek (air separation units; ASU) állítják elő. Egyedi kémiai tulajdonságaik miatt a szakemberek nagyon újszerű és érdekes alkalmazási lehetőségeket dolgoztak ki felhasználásukra.

TUDJ MEG TÖBBET

Xenon for Semiconductor and Memory Chips Manufacturing

Xenon is used for etching and deposition of microchips in semiconductor manufacturing, both as an atmosphere, plasma and as an ion beam source for etching and deposition processes. Xenon used in this process needs to be very pure as any impurities will end up contaminating the silicon substrate or reacting with the process chemicals like fluorine to produce poisonous and highly corrosive hydrogen fluoride (HF). As a global leader in servicing the electronics industry, Air Products’ xenon is produced in our state-of-the-art electronics grade plant for better quality assurance. It can be used in excimer laser, laser buffer gases, etching of DRAM and 3D NAND and plasma display panels.

Learn More

99,9999% és egyéb ultra-nagy tisztaságú gázok az Ön igényeire szabva

A nagy levegőszétválasztó üzemektől kezdve az ultra-nagy tisztaságú 6.0 minőségű gázokig az Air Products kielégíti az Ön igényeit.

KAPCSOLATFELVÉTEL