logo Go to Home Page

Lángfotometrikus detektor (FPD)

A lángfotometriai detektor vagy a GC-FPD a ként vagy foszfortartalmú vegyületek és fémek, például ón, bór, arzén és króm elemzésére szolgáló technika. Az FPD hidrogén / levegő lángot használ, amelybe a mintát átengedik. A foszfort és kéntartalmú szénhidrogének meghatározott hullámhosszakon kemilumineszént generálnak, amely fotorszorzóba kerülve elektromos jelet ad, amelyet aztán meg lehet mérni.

A többi GC-technikához hasonlóan vivőgázra van szükség alacsony víz- és oxigén-szennyeződések esetén, mivel a víz és az oxigén kölcsönhatásba léphet az álló fázissal, és jelentős problémákat okozhat, mint például a magas kiindulási zaj és az oszlopvérzés a kimenő gázkromatogramon, amelyek mind az elemzőt csökkentik. érzékenység és csökken az oszlop élettartama. Az FPD rendkívül érzékeny a hidrogén és a láng levegőellátásának szénhidrogén szennyeződéseire. A szénhidrogén-szennyeződések fokozott alapzajt okozhatnak, és csökkenthetik a detektor érzékenységét.

 

Az FPD elemzésében használt gázok

Hidrogén BIP® technológia

Páratlan tisztaságú gáz, kevesebb mint 10 ppb oxigén és kevesebb mint 20 ppb nedvességtartalom

Zero Air Plus (szintetikus levegő)

A legmagasabb specifikációjú gázunk 1000 ppm alatti komponensek elemzéséhez ajánlott

Kérdezze meg a Szakértőt

Trish Lees

Üzletfejlesztési szakember

“Melyek a kritikus szennyeződések a lángfotometriai detektáláshoz használt vivőgázban (FPD)?”
Mint minden GC hordozógáz esetében, a kritikus szennyeződések az oxigén és a víz. Az FPD nagyon érzékeny a szénhidrogén szennyeződésekre is.

Questions? We've got answers.

CONTACT US

Rendelni szeretne?

RESOURCE CENTER