Animated loader dots14ComingSoonAnimated loader dots
Frozen pastry cakes

Nitrogén élelmiszerekhez

Rendkívül hatékony gáz élelmiszer- és italfeldolgozók számára

A belélegzett levegő hetvennyolc százaléka nitrogénből áll. A gáznemű nitrogént inert, nem reaktív tulajdonságai miatt széles körben használják. A folyékony nitrogént kriogén tulajdonságai miatt alkalmazzák, melyeket rendkívül alacsony forráspontja (-196 ° C / -320 ° F) tesz lehetővé.

Élelmiszeripari nitrogén- és nitrogénalapú élelmiszer-feldolgozó berendezéseink megfelelnek a vonatkozó biztonsági, minőség-megfelelési és higiéniai jogszabályoknak.

Legyen szüksége bármilyen élelmiszeripari nitrogénmennyiségre egyetlen palacktól a palackcsomagokig, folyékony ömlesztésig vagy a helyszíni termelésig, megvan a kapacitásunk és tudásunk az Ön kiszolgálásához.

1093-lightning-bolt
Megnövelt áteresztőképesség, nagy sebességű minőségi fagyasztás vagy hűtés

Gyorsan lefagyaszthat vagy lehűthet bármilyen típusú élelmiszerterméket. Kriogén anyagokkal a rövidebb hűtési vagy fagyasztási idő rövidebb folyamatidőt jelent, vagyis ugyanannyi idő alatt nagyobb mennyiséget lehet megcsinálni.

0818-flower-pot
Nagyobb hozam, kevesebb hulladék, hosszabb eltarthatóság

A nitrogént gyakran védőgázos csomagolásban használják az élelmiszertermék körüli oxidatív oxigén vagy nedvesség eltávolítására hosszabb eltarthatóság érdekében. A gyors hűtés / fagyasztás lehetővé teszi, hogy több terméke megőrizze a minőségét azáltal, hogy megakadályozza a kiszáradást és a szétesést a termék gyorsabb szilárdításával.

0706-cloud
Nedvességmegtartás, csomagolás nyomás alá helyezése

Ha rendkívül hideg nitrogént használ az élelmiszere hőmérsékletének csökkentésére, akkor kevesebb ideig fogja kitenni az élelmiszert a száraz levegőnek. A gyorsabb fagyasztás kevesebb nedvességvesztést jelent. A nitrogént gyakran használják egy csomag vagy palack nyomás alá helyezésére, illetve ezek összeomlásának megakadályozására.

0864-rain-cloud
Folyadékok levegőmentesítése, textúra megtartása

A kriogenika lerövidíti a víz kristályosodási folyamatát, amely akkor következik be, amikor az élelmiszer megfagy, ezáltal a kiolvasztás is jobb minőségű terméket eredményez, illetve a termék állaga is megmarad. A nitrogént a folyadékokban lévő, nem kívánt oldott gázok eltávolítására is használják a további feldolgozás vagy az eltarthatósági idő meghosszabbítása érdekében.

0959-thermometer
Megőrzött íz, biztonsági megelőzés

A kriogén anyagokkal történő gyors fagyasztás vagy hűtés jobban megőrzi az ételben lévő illatokat és ízeket. A nitrogént gyúlékony elemeket tartalmazó tárolóterületek inertizálására vagy porrobbanások elleni védelem céljából is használják. 

Kérdezze meg a Szakértőt

Justin Ruggiero
Justin Ruggiero

Élelmiszer-alkalmazási szakember, Amerika

Hogyan tudnám jobban megérteni a nitrogén-felhasználásomat?

A folyékony nitrogén (LIN) mennyiségének mérése (az élelmiszer fagyasztása és hűtése során felhasznált folyékony nitrogén elengedhetetlen a működési versenyképesség megőrzéséhez. Más anyagokkal ellentétben a folyékony nitrogén esetében problémát okozhat a folyamatos mérés, ezért fontos a folyékony nitrogén napi használatát nyomon követő program alkalmazása. Ezek az adatok referenciaértékként szolgálnak az Ön folyékony nitrogén felhasználásának méréséhez. A folyamatosan használt folyékony nitrogén mennyisége kevesebb információt ad, mint az idő előrehaladtával a használatban bekövetkező változások. Az új indítási működési eljárás hatékonyabbá tette a fagyasztási folyamatot? Tényleg költségeket takarított meg a szigetelt csőről vákuumköpenyes csőre történő váltás az idei évben? Az ilyen kérdések megválaszolhatók a folyamatos fejlesztés érdekében, ha a folyékony nitrogént napi szinten követik.

Hogyan kezdheti meg a folyékony nitrogén használatának nyomon követését? Az Air Products élelmiszeripari szakemberei az napi nyomkövető eszközök révén ismertetik meg az ügyfelekkel a folyékony nitrogén használatának költségoldalát, miközben támogatást és képzést nyújtanak a használat javításához. Az Air Products Freshline® megoldásai az élelmiszeripar iránti folyamatos elkötelezettségünket tükrözik, egyetlen referenciapontot biztosítva az ügyfelek számára.

Read more...