logo Go to Home Page

Nitrogén élelmiszerekhez

Rendkívül hatékony gáz élelmiszer- és italfeldolgozók számára

A belélegzett levegő hetvennyolc százaléka nitrogénből áll. A gáznemű nitrogént inert, nem reaktív tulajdonságai miatt széles körben használják. A folyékony nitrogént kriogén tulajdonságai miatt alkalmazzák, melyeket rendkívül alacsony forráspontja (-196 ° C / -320 ° F) tesz lehetővé.

Élelmiszeripari nitrogén- és nitrogénalapú élelmiszer-feldolgozó berendezéseink megfelelnek a vonatkozó biztonsági, minőség-megfelelési és higiéniai jogszabályoknak.

Legyen szüksége bármilyen élelmiszeripari nitrogénmennyiségre egyetlen palacktól a palackcsomagokig, folyékony ömlesztésig vagy a helyszíni termelésig, megvan a kapacitásunk és tudásunk az Ön kiszolgálásához.

Air Products is a World-Leading Nitrogen Supplier

  • Global manufacturer of nitrogen
  • Reliable supply of industrial gases
  • Excellent record of meeting on-time needs
  • Industry leader in safety
  • Technical support when you need it
  • World-class customer service

Megnövelt áteresztőképesség, nagy sebességű minőségi fagyasztás vagy hűtés

Gyorsan lefagyaszthat vagy lehűthet bármilyen típusú élelmiszerterméket. Kriogén anyagokkal a rövidebb hűtési vagy fagyasztási idő rövidebb folyamatidőt jelent, vagyis ugyanannyi idő alatt nagyobb mennyiséget lehet megcsinálni.

Nagyobb hozam, kevesebb hulladék, hosszabb eltarthatóság

A nitrogént gyakran védőgázos csomagolásban használják az élelmiszertermék körüli oxidatív oxigén vagy nedvesség eltávolítására hosszabb eltarthatóság érdekében. A gyors hűtés / fagyasztás lehetővé teszi, hogy több terméke megőrizze a minőségét azáltal, hogy megakadályozza a kiszáradást és a szétesést a termék gyorsabb szilárdításával.

Nedvességmegtartás, csomagolás nyomás alá helyezése

Ha rendkívül hideg nitrogént használ az élelmiszere hőmérsékletének csökkentésére, akkor kevesebb ideig fogja kitenni az élelmiszert a száraz levegőnek. A gyorsabb fagyasztás kevesebb nedvességvesztést jelent. A nitrogént gyakran használják egy csomag vagy palack nyomás alá helyezésére, illetve ezek összeomlásának megakadályozására.

Folyadékok levegőmentesítése, textúra megtartása

A kriogenika lerövidíti a víz kristályosodási folyamatát, amely akkor következik be, amikor az élelmiszer megfagy, ezáltal a kiolvasztás is jobb minőségű terméket eredményez, illetve a termék állaga is megmarad. A nitrogént a folyadékokban lévő, nem kívánt oldott gázok eltávolítására is használják a további feldolgozás vagy az eltarthatósági idő meghosszabbítása érdekében.

Megőrzött íz, biztonsági megelőzés

A kriogén anyagokkal történő gyors fagyasztás vagy hűtés jobban megőrzi az ételben lévő illatokat és ízeket. A nitrogént gyúlékony elemeket tartalmazó tárolóterületek inertizálására vagy porrobbanások elleni védelem céljából is használják.

Kérdezze meg a Szakértőt

Justin Ruggiero

Élelmiszer-alkalmazási szakember, Amerika

“Hogyan tudnám jobban megérteni a nitrogén-felhasználásomat?”

A folyékony nitrogén (LIN) mennyiségének mérése (az élelmiszer fagyasztása és hűtése során felhasznált folyékony nitrogén elengedhetetlen a működési versenyképesség megőrzéséhez. Más anyagokkal ellentétben a folyékony nitrogén esetében problémát okozhat a folyamatos mérés, ezért fontos a folyékony nitrogén napi használatát nyomon követő program alkalmazása. Ezek az adatok referenciaértékként szolgálnak az Ön folyékony nitrogén felhasználásának méréséhez. A folyamatosan használt folyékony nitrogén mennyisége kevesebb információt ad, mint az idő előrehaladtával a használatban bekövetkező változások. Az új indítási működési eljárás hatékonyabbá tette a fagyasztási folyamatot? Tényleg költségeket takarított meg a szigetelt csőről vákuumköpenyes csőre történő váltás az idei évben? Az ilyen kérdések megválaszolhatók a folyamatos fejlesztés érdekében, ha a folyékony nitrogént napi szinten követik.

Hogyan kezdheti meg a folyékony nitrogén használatának nyomon követését? Az Air Products élelmiszeripari szakemberei az napi nyomkövető eszközök révén ismertetik meg az ügyfelekkel a folyékony nitrogén használatának költségoldalát, miközben támogatást és képzést nyújtanak a használat javításához. Az Air Products Freshline® megoldásai az élelmiszeripar iránti folyamatos elkötelezettségünket tükrözik, egyetlen referenciapontot biztosítva az ügyfelek számára.

Miért használjon folyékony nitrogént a termékei fagyasztására vagy hűtésére?

A folyékony nitrogén ultrahideg hőmérséklete miatt sokkal rövidebb idő alatt lehetővé teszi az élelmiszerek hűtését vagy fagyasztását, mint a mechanikus gyorsfagyasztás. Ez a leggyorsabb ismert fagyasztási módszer, amelyet egyedileg gyorsfagyasztott (IQF) élelmiszereknél alkalmaznak. Ez azt jelenti, hogy ugyanannyi idő alatt több terméket tud feldolgozni.

Termékminőség:

  • A rendkívül gyors fagyasztási folyamat lehetővé teszi, hogy a termék belsejében lévő víz sokkal kisebb jégkristályokká fagyjon össze, csökkentve ezzel a termék sejtfalainak károsodását. Ez azt jelenti, hogy jobban megőrzi termékének textúráját, ízét és nedvességtartalmát.
  • Pontos és megismételhető gyorshűtő berendezésünk segít elérni a következetes végeredményt a gyorsabb további feldolgozás és a jobb termékminőség érdekében.

Lábnyom: A folyékony nitrogén alapú rendszerek kevesebb helyet foglalnak el, mint más rendszerek…sok esetben - akár fele annyi helyet.

Rugalmasság: a nitrogénnel működő fagyasztó- vagy hűtőrendszerek gyorsan működnek és képesek különböző mennyiségekkel megbirkózni.

Költség: minimális beruházási költséget lehetővé tevő eszközkölcsönzési lehetőségek.

Freshline® Élelmiszer Szolgáltatások

Nem csak gázokat és berendezéseket szállítunk, hanem segíteni akarunk Önnek a sikere minden lépésében. Éppen ezért világelsők vagyunk az élelmiszeripari innováció terén is, ugyanis a kísérleteket a helyszínen vagy az egyik laboratóriumunkban is el tudjuk végezni Önnek, illetve tanácsadó szolgálatásokat is biztosítunk folyamatértékelés és optimalizálás, elemző szolgáltatások és képzési támogatás formájában.

TUDJ MEG TÖBBET

Kíváncsi a minőségre és a megfelelőségre?

Rendkívül fontos számunkra a biztonság és a minőség. Gázaink és berendezéseink megfelelnek az összes vonatkozó élelmiszer jogszabálynak.

TÖBB INFORMÁCIÓ

Tudjon meg többet arról, hogyan javíthatja a nitrogén az élelmiszer-alkalmazásait.

Foglaljon időpontot az egyik élelmiszer-szakértőnknél ingyenes értékelemzés céljából.

LÉPJEN KAPCSOLATBA VELÜNK

Nitrogen Supply Options

Cseppfolyós ellátás

Teherautóval szállítjuk, és az Ön telephelyén folyadékként tároljuk kriogén tartályokban vagy gázként nagynyomású csövekben az Ön térfogata, kívánt nyomása, tisztasági szintje, áramlási sebessége és működési mintája alapján.

APEX Temporary Emergency Gas Services

Short-term or emergency industrial gas supply for start-ups, peak demand periods, planned or unplanned maintenance activities, and plant or pipeline turnarounds.

PRISM® Membranes

PRISM Membrane separators generate gas onsite for applications like nitrogen generation, air dehydration, hydrogen recovery, biogas upgrading, and the generation of oxygen enriched air.

On-site Nitrogen Gas Generation

On-site gas generation helps sustainability-minded customers lower their carbon footprint, boost energy efficiency, increase throughput, enhance end product quality, and improve environmental performance. 

Cryogenic Air Separation Plants

Air Products currently owns and operates over 300 air separation plants in over 40 countries worldwide, in all types of applications. In addition to our own plants, we have sold, designed and built over 1000 air separation plants globally. 

Pipeline Supply

Located in major industrial locations around the world, pipelines offer customers with large product demands a range of benefits, including reliable, safe and flexible supply in a cost-effective way.

SDS Library

Our Safety Data Sheet (SDS) library allows you to search and find the SDS you need--in the language you select.

SDS Library