logo Go to Home Page

Globális felhívás cselekvésre: Növelje a hidrogént az energiaátmenet felgyorsítása érdekében

Alelnök, hidrogén a mobilitásért, Eric Guter

A kormányok és az iparágak világszerte határozott lépéseket tesznek az éghajlatváltozás kérdésének, annak világunkra gyakorolt ​​hatásának és a jövő nemzedékekre hagyott kérdésének kezelése érdekében.
Eric Guter


A világ teljes energiafogyasztásának mintegy 80 százaléka fosszilis tüzelőanyagokból származik*. Egyetértés van abban, hogy végső soron el kell hagynunk a fosszilis tüzelőanyag-alapú energiaellátást. Most konkrét lépéseket tesznek hosszú távú célokkal a szén-dioxid-kibocsátás visszaszorítása és a nettó nulla szint elérése érdekében a század közepére.

A fogyasztók olyan technológiákat alkalmaznak, amelyek megújuló energiaforrásokból, például nap- és szélenergiából termelt villamos energiát használnak. Erre a technológiai változásra példa az akkumulátoros elektromos autók megjelenése. A könnyű teherszállítás villamosítása valódi és jól látható jele annak, hogy a fogyasztók elfogadják a szükséges változtatásokat. De ez önmagában nem lesz elég ahhoz, hogy a világ szén-dioxid-mentesítéséhez szükséges monumentális elmozdulást meghozza.

A photo of Eric Guter, Air Products VP, Hydrogen for MobilityAhogy mondtam a Az S&P Global Hydrogen Markets Amerikában Az energiaátállási céljaink elérése érdekében olyan tiszta technológiákat kell skáláznunk, amelyek egyúttal dekarbonizálják a nehéz szállítási és ipari ágazatokat. Itt jön be a hidrogén. A nehezen villamosítható piacokon a tiszta hidrogén a megoldás. A Hidrogén Tanács és a McKinsey & Company** jelentése szerint a hidrogén akár 20 százalékkal is csökkentheti a globális kibocsátást, és nagy méretekben történő előállítása és szállítása $6 billió dollárral csökkentheti az energiaátállás költségeit. . Ez erőforrásokat szabadít fel más éghajlatváltozás mérséklésére irányuló intézkedésekbe való befektetéshez, amelyek felgyorsítják az energiaátállási ütemtervet.

A hidrogén a biztonság és a működés szempontjából jól szabályozott. Ez egy jól működő versenypiac, amely költséghatékony és hatékony a végfelhasználók számára. Ha pedig hidrogént használnak üzemanyagként, az egyetlen kibocsátás a vízgőz. A tiszta hidrogén ideális és bevált energiaforrás a nehéz teher- és tranzitbuszok, légi és tengeri közlekedés számára. A hidrogén kulcsszerepet játszhat más piacok szén-dioxid-mentesítésében is, például az elektromos energiatermelésben és az olyan ipari alkalmazásokban, mint az acél-, üveg- és cementgyártás, ahol magasabb hőre van szükség.

Már sok munka folyik. Az Air Products kötelezettséget vállalt arra, hogy 2027-ig legalább $15 milliárd dollárt fektet be tiszta hidrogénenergia-projektekbe szerte a világon, hogy ösztönözze az energetikai átállást. Ezek a projektek a világ legnagyobb zöld hidrogén projektjétől a szaúd-arábiai NEOM-ban, egy több milliárd dollár értékű, louisianai tiszta energia komplexumig terjednek, amely magában foglalja a világ legnagyobb szén-dioxid-leválasztási projektjét, és a New York állam északi részén található zöld hidrogén-termelési projektekig. és Arizonában. Az ehhez hasonló valódi, első lépésben megvalósuló projektek a hidrogéngazdaság kiépítésének sarokkövét jelentik, és alacsony szén-dioxid-intenzitású hidrogént fognak biztosítani globális szinten.

Tudjuk, hogy több megoldásra van szükség a szén-dioxid-mentesítéshez, és az egyenlő versenyfeltételek elengedhetetlenek ezek gyors bevezetéséhez. A ma visszatartott vagy kicserélt szén-dioxid minden metrikus tonna exponenciális haszna lesz az elkövetkező években. Hidrogén előállításával ott, ahol szükség van rá, és amikor szükség van rá a Globális ellátási lánc, akkor biztosíthatjuk, hogy amikor egy vállalat, állam vagy ország úgy dönt, hogy áttér a tiszta hidrogénre, tudni fogja, hogy rendelkezésre álló, megbízható és biztonságos készlettel rendelkezik a fenntarthatósági céljaik eléréséhez.

A támogató jogszabályi keretek világszerte már jótékony hatást fejtenek ki. A kulcs most az, hogy az ipar és a döntéshozók keresletgeneráló programokra összpontosítsanak a jogalkotási és társadalmi lendület fenntartása érdekében. Ezzel Tisztább jövőt teremthetünk mindenki számára.


Nemzetközi – Amerikai Energia Információs Hivatal (EIA), 2021-es adatok

**Global Hydrogen Flows, Hidrogén Tanács / McKinsey & Company, 2022. okt.

Dolgozzunk együtt.

Minden akció. Minden részlet. Minden számít. Lépjen kapcsolatba velünk, hogy megtudja, hogyan segítünk ügyfeleinknek és országoknak az energiaátállási útjukon.

Contact Us