logo Go to Home Page

Alelnök, hidrogén a mobilitásért, Eric Guter, a bipartisan Hydrogen for Trucks Act

Eric Guter

A közelmúltban az amerikai szenátorok olyan törvényjavaslatot nyújtottak be, amely támogatja a hidrogénüzemű nehéz teherautók bevezetését és a kritikus infrastruktúra kiépítését, hogy támogassa e járművek, köztük az üzemanyagtöltő állomások felgyorsított alkalmazását. A Hydrogen for Trucks Act néven ismert törvényjavaslat kétpárti támogatást élvez az Egyesült Államok szenátusában, és hamarosan benyújtják az Egyesült Államok Képviselőházában is, ahol szintén kétpárti támogatást élvez.

Az Air Products üdvözli Coons és Cornyn szenátorokat a törvény bevezetése miatt, mert úgy gondoljuk, hogy a hidrogénüzemanyag jelenti a jövőt a szállítási piac nehéz szegmenseinek. A zéró kibocsátású hidrogénüzemű teherautók és a hagyományos dízelmotoros teherautók közötti költségkülönbség ellensúlyozásával ez a jogszabály arra irányul, hogy ösztönözze a hidrogénüzemanyagcellás járművek alkalmazását, hogy felgyorsítsa a kereslet növekedését a végpiacokon. 

A világ legnagyobb hidrogéngyártójaként kiváló helyzetben vagyunk ahhoz, hogy megfeleljünk a hidrogénüzemű nehézgépjárművek növekvő végpiacának igényeinek. A hidrogén értékláncának minden területén dolgozó Air Products egyedülálló képességgel rendelkezik, hogy teljes körű megoldásokat kínáljon ügyfeleinek, a gyártástól és az elosztástól a tárolásig és az adagolásig. 

A hidrogén már most is kulcsszerepet játszik a közlekedés szén-dioxid-mentesítésében. Valójában az Air Products példát mutat ebben az átalakulásban, mivel 2000 teherautóból álló globális flottánkat hidrogén-üzemanyagcellás, nulla kibocsátású járművekké alakítjuk át. Üdvözöljük ennek a jogszabálynak a megközelítését, mert hisszük, hogy az általunk kínált megoldásokkal együtt a végpiaci kereslet kiépítése gyorsan felgyorsíthatja a tisztább energiajövő felé történő elmozdulást.