logo Go to Home Page
Lisa A. Davis
Lisa A. Davis

Lisa A. Davis

A Siemens AG igazgatótanácsának korábbi tagja és a Siemens Corporation USA korábbi elnöke és vezérigazgatója
A Társaság igazgatója 2020 óta

Lisa A. Davis 2014 augusztusa és 2020 februárja között a Siemens AG igazgatótanácsának tagja volt, a Siemens Gas and Power vezérigazgatójaként, amely magában foglalta az áramtermelést, az energiaszolgáltatásokat, az olajat és a gázt, az átvitelt és az új üzemanyagokat, és működött. több mint 80 országban. A Siemensnél töltött hivatali ideje alatt a Siemens Corporation USA elnökeként és vezérigazgatójaként, valamint a Siemens Gamesa Renewable Energy SA igazgatótanácsának tagjaként is tevékenykedett.

2012 és 2014 augusztusa között Davis asszony az Egyesült Királyságban a Royal Dutch Shell stratégiai, portfólió- és alternatív energiaügyi ügyvezető alelnökeként tevékenykedett. Ezt megelőzően Davis asszony különféle beosztásban és vezető pozíciókban dolgozott a Royal Dutch Shellnél, a Texaco USA-nál és az Exxon Corporationnél az upstream és downstream műveletekben és a projektek fejlesztésében. Davis asszony jelenleg a Penske Automotive Group, Inc., a Kosmos Energy Ltd. és a Phillips 66 igazgatótanácsában dolgozik. Ms. Davis a Berkeley-i Kaliforniai Egyetemen vegyészmérnöki diplomával rendelkezik.

Davis asszony jelentős tapasztalattal rendelkezik a nagy, sokoldalú nemzetközi vállalkozások vezetésében. Szintén nagy tapasztalattal rendelkezik a világméretű energetikai és környezetvédelmi projektek kidolgozásában, valamint tapasztalattal rendelkezik az állami cégek igazgatósági szolgálatában az Egyesült Államokban és Európában. Ms. Davis az Igazgatóság számára megalapozott ismereteket nyújt az ilyen típusú projektekről, amelyek üzleti tevékenységünk fontos és növekvő részét jelentik.