logo Go to Home Page
Dr. Samir J. Serhan
Dr. Samir J. Serhan

Dr. Samir J. Serhan

Üzemeltetési főigazgató

Dr. Samir J. Serhan az Air Products operatív igazgatója. 

2016-ban csatlakozott az Air Productshoz ügyvezető alelnökként, a vállalat technológiai, mérnöki, projektvégrehajtási, beszerzési, gyártási, építési és üzembe helyezési funkcióit vezette, valamint a berendezés értékesítési és üzemtámogatási, cseppfolyósított természetes részlegének nyereség-veszteség-felelőse. Gáztechnológia és -berendezések, Air Products Membrane Solutions, Gardner Cryogenics és Rotoflow üzletágak. 

2018-ban Dr. Serhan szerepe kibővült az összes nagy projekt azonosításával, fejlesztésével és kereskedelmi tárgyalásaival. 2019-ben teljes mértékben átvette a vállalat Közel-Keleten folytatott üzleti tevékenysége feletti felügyeletet. 2020 elején jelentési felelősséget vállalt az Amerikai folyamatokért, valamint a HyCO franchise-ért és az önálló üzemekért. 2020 májusában kinevezték üzemeltetési főigazgatónak, és teljes nyereséggel és veszteséggel kapcsolatos felelősséget vállalt Amerikában, az Air Products legnagyobb üzemi régiójában. 2020 végén felelősséget vállalt a globális termékkínálatért, az indiai kereskedelmi szervezetért és a kochi üzemvezetésért, valamint a globális üzemeltetési kiválóságért. 

Mielőtt az Air Productshoz csatlakozott, Dr. Serhan a Praxair, Inc. alkalmazásában állt a Global HyCO elnökeként. 2000 és 2014 között különböző vezetői pozíciókban dolgozott a Linde Groupon belül az Egyesült Államokban és Németországban, míg végül a Linde Engineering ügyvezetői igazgatói székét is betöltötte. Dr. Serhan a Parsons Corporationnél kezdte pályafutását, ahol különböző vezető mérnöki pozíciókat töltött be.

Dr. Serhan Ph.D. fokozattal rendelkezik. mérnöki mechanikában a Virginia Techtől. A Pennsylvaniai Állami Egyetem és a Temple Egyetem adjunktusa is volt.

1/2022