logo Go to Home Page
Seifi Ghasemi
Seifi Ghasemi

Seifi Ghasemi

Az igazgatótanács feje, elnök és vezérigazgató

Seifi Ghasemi 2014 júliusában lett az Air Products elnöke, elnöke és vezérigazgatója. Ebben a szerepkörében a vállalat stratégiájának és politikáinak meghatározására, a vezetés fejlesztésére és a részvényesi kötelezettségek teljesítésére összpontosít.

Ghasemi úr tagja a The Business Councilnak, amely a világ legjelentősebb üzleti vállalkozásainak vezérigazgatói szövetsége. 2019-ben beválasztották az USA-Kína Üzleti Tanács igazgatótanácsába. Ghasemi úr a Société de Chimie Industrielle 2017-es kétévenkénti Nemzetközi Palládiumérmét is elnyerte a vegyiparban nyújtott kiemelkedő tevékenységéért.

Mielőtt csatlakozott az Air Productshoz, a 2001-2014 cégtől Ghasemi úr a Rockwood Holdings elnök-vezérigazgatójaként szolgált, amely a lítium és a fejlett anyagok piacán világelső. 1997 és 2001 között különböző vezető szerepeket töltött be a GKN nemzetközi iparvállalatnál, így például volt a GKN igazgatótanácsának elnöke, és a GKN Sinter Metals, Inc. és a Hoeganes Corporation elnök-vezérigazgatója. Karrierje során Ghasemi úr közel 20 évet töltött a The BOC Groupnál olyan pozíciókban, mint a BOC Group, plc igazgatótanácsának igazgatója; a BOC Gases Americas elnöke; valamint a BOC Process Plants, Ltd. és a Cryostar elnök-vezérigazgatója. 

Mr. Ghasemi egyetemi diplomáját az Abadan Institute of Technology-n szerezte, és a Stanford Egyetemen szerzett MS diplomát gépészmérnökből. A Lafayette College továbbá 2017-ben a természettudományok tiszteletbeli doktorává, a Stevens Institute of Technology pedig 2018-ban a mérnöki tudományok tiszteletbeli doktorává avatta.

4/2023