Animated loader dots14ComingSoonAnimated loader dots
water splash

Erőforrások megőrzése

A világ hatalmas kihívással néz szembe a tiszta, fenntartható energiaforrások felé való elmozdulásban, és hisszük, hogy a megoldások változatos keverékével rendelkezünk e tiszta energiaszükségletek kielégítésére.

 

 

Arra törekszünk, hogy csökkentsük a bolygónkra gyakorolt ​​hatásunkat, beleértve az éghajlattal kapcsolatos céljaink megtételét, azaz a szén-dioxid-intenzitás 1/3-ának csökkentését 2030-ra, valamint a nettó nulla elérését 2050-re. A környezetvédelem terén elért haladásunkról további részleteket a 2023-as Fenntarthatóság című kiadványunkban talál. Jelentés.

Energia

Az ipari gázgyártás energiaigényes. A levegőleválasztó egységek (ASU) elektromos áramot vagy gőzt igényelnek a levegő összenyomásához, így azt kriogén módon oxigénné, nitrogénné és argonná desztillálhatják. Hasonlóképpen, a hidrogén előállítása a termelési folyamat során nyersanyagként és/vagy tüzelőanyagként földgázt, és egyes esetekben finomítói hulladékgázt is fogyaszt. Ennek eredményeként az energiafelhasználás a legjelentősebb változó gyártási folyamataink költségében. Gondosan nyomon követjük és kezeljük az energiavásárlásokat, és az energiahatékonyság folyamatos javítására összpontosítunk üzemeinkben, különösen a nagyobb létesítményekben. 2022-ben energiafogyasztásunk az előző évivel megegyezően 57,2 terawattórát tett ki, miközben a termelés nőtt. Az általunk fogyasztott megújuló villamos energia mennyisége 29%-ra nőtt. 

Éghajlat

A miénk CO₂ a kibocsátást az energiafogyasztás okozza. Mert CO₂ A kibocsátás jelenti a legjelentősebb környezeti hatásunkat, célul tűztük ki, hogy milliárdokat fektessünk be az energiaátállásba, 2050-re elérjük a nettó nullát működésünkben, és csökkentsük szén-dioxid-intenzitásunkat. 2022-ben 5%-os csökkentést értünk el az 1. és 2. hatókörben CO₂ e intenzitást és 25%-os csökkentést a 3. körben CO₂ intenzitás. Számítunk a miénk csökkentésére CO₂ A kibocsátás intenzitása 2025-ben és azt követően is felgyorsul, ahogy elindítjuk kék és zöld hidrogén megaprojektjeinket, és folytatjuk a munkánkat a célunkhoz kapcsolódó öt területen: szén-dioxid-leválasztás, szén-dioxid-mentes hidrogén, alacsony szén-dioxid-kibocsátású projektek, működési hatékonyság és megújuló energia. A miénk CO₂ e a kibocsátás 16,8, 9,7 és 7,6 millió tonna volt az 1., 2. és 3. körben.

Az éghajlatváltozással kapcsolatos politikai nyilatkozat

Az éghajlatváltozás, az energiafogyasztás és a vízfelhasználás elválaszthatatlanul összefügg egymással. Előreláthatólag a világ népessége 2050-re várhatóan meghaladja a 9 milliárd embert, miközben energia-, víz- és élelmiszerigényünk ennél is gyorsabban növekszik. Ezen okok miatt létfontosságú a földi erőforrások hatékony felhasználásának maximalizálása a környezeti hatások minimalizálása mellett.

Az Air Products hosszú távú stratégiája e kihívásokra reagálva egyértelmű. Lehetővé tesszük ügyfeleink számára, hogy csökkentsék a környezeti hatásukat, költséghatékony technológiákat és termékeket kínálva számukra, melyek javítják az energia- és vízfelhasználási hatékonyságukat és csökkentik a szennyezőanyag kibocsátásukat. Ugyanakkor arra törekszünk, hogy saját működésünknél is csökkentsük az energia- és a vízfogyasztást, valamint az károsanyag-kibocsájtást a hatékonyságnövelés és technológiai újítások révén. Valódi előrelépést tettünk ezeken a területeken, amint azt a környezeti fenntarthatósági céljaink és a kapcsolódó költségmegtakarítások is bizonyítanak.

Víz

A víz létfontosságú erőforrás, és létfontosságú bolygónk minden élőlényének egészsége szempontjából. Arra törekszünk, hogy felelős vízfogyasztók legyünk, és tovább csökkentsük termékeink vízintenzitását. 2022-ben négy százalékkal csökkentettük vízhasználati intenzitásunkat az előző évhez képest. Vízfogyasztásunk abszolút alapon 14,2 milliárd gallon volt 2022-ben.