Természetes módszert keres a védőgázban (MAP) csomagolt hűtött ételek eltarthatóságának további meghosszabbítására? Vagy azt keresi, hogyan lehetne csökkenteni a szezonális szűk keresztmetszeteket, vagy jobban megtervezni a termelést általában?
Képzelje el azt a lehetőséget, hogy elkészítheti az ételt, amikor Önnek megfelel, majd néhány hónapig tárolja, mielőtt kiszállítaná az ügyfeleknek a nekik leginkább megfelelő időpontban, miközben egy olyan terméket kínál, amely hasonló a szokásos hűtésű MAP termékhez. Ez a lehetőség valóság lehet.
K + F csapatunk felfedezte, hogy a kriogén fagyasztás és a MAP kombinálása hatékonyan lassítja az olvadás után bekövetkező felgyorsult élelmiszerromlást. Lehetővé teszi, hogy a fagyasztott-felolvasztott termékek hasonló minőséget, megjelenést és eltarthatóságot kínáljanak, mint a szokásos MAP hűtött termékek és egyes, általunk tesztelt esetekben, még hosszabbat is. Ezenkívül minden tesztelt termék esetében, a megfelelő körülmények között felolvasztva, a végfelhasználó otthon biztonságosan visszafagyaszthatja a terméket.